Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

Palau-solità i Plegamans reivindica la fi de les violències masclistes

25 de novembre de 2020Commemoració del ‘Dia internacional per l’eradicació de la violència envers les dones’

 

Avui 25 de novembre Dia internacional per l’eradicació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha celebrat un acte institucional per commemorar l’efemèride i que s’ha retransmès en directe per Facebook live, arran de la situació provocada per la Covid 19.

 

A les 12 hores han intervingut l’alcalde Oriol Lozano i la regidora d’Acció Social, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, Patricia Freire. A continuació s’ha fet la lectura del manifest del 25N per part de l’alumnat del PQPI-PTT de la vila, i un manifest propi del Col·lectiu Feminista La Flama. A més durant l’acte també s’ha realitzat un minut de silenci en memòria de les víctimes per violències masclistes.

 

Durant la commemoració d’avui s’ha inaugurat a la Plaça de la Vila la performance ‘Sabates Vermelles’ organitzada per La Flama i amb el suport de l’Ajuntament, i que es podrà veure fins el proper 27 de novembre.

 

En la seva intervenció, l’alcalde ha dit: És hora de trencar el silenci, és hora de donar visibilitat a totes les violències, ja sigui física, econòmica, psicològica, sexual... és hora d’acabar amb aquestes violències. I és que em preocupen profundament les difícils situacions de les dones i nenes que viuen en condicions de conflicte armat, la situació d’aquelles que pateixen múltiples opressions de manera transversal per ètnia, orientació sexual, gènere, classe social, origen, cultura...”.

 

Oriol Lozano ha afegit que “Segueixen sent necessaris dies com avui, en el que tots i totes ajuntem les nostres veus per denunciar i condemnar la violència que encara avui en dia s’exerceix contra la dona. Per aconseguir, en definitiva, una societat més justa, més lliure, més igualitària. Una societat lliure de violència. Una societat, aleshores sí, lliure.

 

De la seva banda, la regidora d’Acció Social, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, Patricia Freire, ha assenyalat que: “Novament he de començar dient ens continuen matant pel sol fet de ser dones. Avui, com cada dia manifestem el nostre rebuig enfront de qualsevol mena de violència masclista. En aquest any de pandèmia mundial tenim com a dada que el confinament ha reforçat la situació d'aïllament en la qual es troben milers de dones que conviuen amb el seu agressor. El fet de no poder sortir de casa també ha provocat que moltes d'aquestes dones tinguin més difícil l'accés als recursos de protecció”.

 

Freire ha afegit que s’ha de lluitar tots els dies de l'any per erradicar aquesta xacra el 25N.


Imatges relacionades

 • Acte 25N

  Acte 25N

 • Acte 25N, intervenció de l'alcalde Oriol Lozano

  Acte 25N, intervenció de l'alcalde Oriol Lozano

 • Acte 25N, intervenció de la regidora d’Acció Social, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, Patricia Freire

  Acte 25N, intervenció de la regidora d’Acció Social, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, Patricia Freire

 • Acte 25N

  Acte 25N

 • Acte 25N

  Acte 25N