Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

L’Ajuntament i el Casal de la Gent Gran signen el conveni anual de col·laboració

12 d'abril de 2016L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el Casal de la Gent Gran han signat aquest matí el conveni de col·laboració anual, que, entre altres qüestions, regula una aportació de 10.630€, la mateixa que el 2015. Són diners que l’Ajuntament atorga a l’entitat a canvi de l’organització d’una sèrie d’activitats així com per finançar les accions quotidianes del local de Can Cortès i la gestió del mateix.

 

El conveni especifica les activitats que l’entitat es compromet a dur a terme, si bé deixa la porta oberta a possibles modificacions o incorporacions, sempre que ambdues parts hi estiguin d’acord. A més, el Casal es compromet a justificar les despeses mitjançant una memòria i un balanç econòmic que justifiqui les despeses.

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, i Lluïsa Callado, presidenta del Casal de la Gent Gran, han signat el conveni com a representants de cada part. Ho han fet acompanyades de Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Gent Gran.

 

L’Alcaldessa ha expressat un sentit agraïment “per la participació altruista i voluntària del Casal de la Gent Gran en moltes activitats de l’Ajuntament o d’altres entitats”. “Demostren que són joves i grans, grans en majúscules, perquè sempre estan disposats a col·laborar, des de tallar i repartir fruita a la cursa Maria Víctor fins a l’elaboració de disfresses per al Carnestoltes”, ha exemplificat Padrós.

 

Sobre el conveni, Lluïsa Callado, presidenta del Casal, ha explicat que no es recullen noves activitats respecte als darrers anys, tenint en compte que el catàleg d’actes i serveis del Casal de la Gent Gran és molt ample i divers: “Més que buscar noves activitats, que poden sorgir, el nostre objectiu és millorar i reforçar les que ja tenim”.

 

Respecte a aquest punt, la regidora Carme Sanz ha matisat que malgrat que el conveni recull una llista força precisa i extensa d’activitats, “al llarg de l’any sempre poden aparèixer iniciatives, com sortides o tallers, que no estan recollides i que es poden complementar més endavant”. Ha volgut fer explícit també “el suport de l’Ajuntament en tot el que calgui per al bon funcionament de l’entitat”.

 

Durant tot l’acte de signatura ha estat molt present el record de Francesc (Sisco) Marsal, qui havia estat el president de l’entitat durant els darrers anys i fins a la seva mort, ocorreguda de forma sobtada a principis del passat gener. Tant l’Alcaldessa com la regidora Carme Sanz han felicitat Callado i tot l’equip de la junta del Casal, format per una dotzena de persones, per haver agafat les regnes d’una entitat amb un elevat nombre de socis i sòcies i que genera un gran volum d’activitat.

 

“Agraeixo personalment i en nom de l’Ajuntament la valentia per tirar endavant amb il·lusió i empenta el projecte que liderava en Sisco i que duia amb tanta constància i dedicació durant molts anys”, ha manifestat l’Alcaldessa. Sanz s’ha expressat en termes similars, felicitant Callado i la junta per haver sabut mantenir l’activitat “malgrat haver passat dies molt complicats” i explicitant que “l’Ajuntament dóna el seu suport al Casal en tot el que calgui”.

 

Callado ha recordat l’actitud d’ella mateixa i de l’equip de la junta després del cop per la pèrdua de Marsal: “Això no es pot perdre, ha de continuar”. Ha explicat que la junta ha aconseguit fer “un gran treball en equip” per suplir la dedicació absoluta de l’anterior president. “Ens ajudem molt entre tots; estic molt contenta”, s’ha sincerat.

 

El Casal de la Gent Gran compta amb 540 socis i sòcies, si bé la xifra s’amplia si es compten els usuaris i usuàries d’algunes activitats i serveis. Genera un volum d’activitat molt extens i diversificat, des de les activitats quotidianes al propi local fins a tallers, esport, excursions, xerrades sobre salut, festes, actes culturals... Algunes de les seves iniciatives no sols han multiplicat el nombre de participants durant els darrers anys, sinó que han hagut d’establir llistes d’espera per a noves incorporacions.

 

En aquests dies, tal i com han recordat Carme Sanz i Lluïsa Callado, tant el consistori com l’entitat estan acabant d’organitzar el pròxim Dinar de la Gent Gran i la Desfilada de Vestits de Paper, que tindran lloc el cap de setmana del 14 i 15 de maig. De fet, es començaran a lliurar els tiquets del dinar d’aquí dues setmanes, entre el 25 i el 29 de maig.


Imatges relacionades

  • Carme Sanz, Teresa Padrós i Lluïsa Callado, en la signatura del conveni anual amb el Casal de la Gent Gran.

    Carme Sanz, Teresa Padrós i Lluïsa Callado, en la signatura del conveni anual amb el Casal de la Gent Gran.