Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Les parelles de la 19a edició del Voluntariat per la Llengua visiten el Berguedà

4 de juny de 2013Un grup de parelles que formen part de la 19a edició del Voluntariat per la Llengua del Servei Local de Català de Palau-solità i Plegamans van fer una sortida cultural el 25 de maig a la comarca del Berguedà, on van visitar la Colònia Vidal de Puig-reig i el Santuari de Queralt.

 

Al matí van fer una visita guiada pel Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig per conèixer com era la vida en una colònia industrial de principis del segle XX. A la tarda van  completar la sortida pujant al Santuari de Queralt, que per la seva peculiar ubicació se l'ha anomenat el 'balcó de Catalunya'. Allà van visitar el monestir i van poder gaudir del paisatge que l’envolta.

 

Les parelles van anar-hi acompanyades per l’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, i el regidor de Cultura, Miquel Rovira. Aquesta visita ha estat organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i està emmarcada dins les activitats de dinamització del programa Voluntariat Llengua que organitza el Servei Local de Català de la vila.

 

Les parelles que han fet aquesta visita formen part de les 35 que integren la 19a edició del programa Voluntariat per la Llengua a la vila. Aquesta edició es va iniciar a l’abril i s’allarga fins aquest mes de juny. En aquesta ocasió els participants fan un seguit d’activitats, com un taller de lectura, en col·laboració amb l’Associació Taller de les Arts, sobre el llibre Olor de colònia de Sílvia Alcántara, o la festa de cloenda del mes de juny, a més a més de la sortida al Berguedà.

El Voluntariat per la Llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

 

Aquest any el programa celebra 10 anys, fet que demostra la seva consolidació com una eina de participació social i de foment de la llengua catalana.


Imatge
Les parelles lingüístiques, amb l'Alcaldessa Padrós i el regidor Rovira, en la sortida al Berguedà

Imatges relacionades

  • Les parelles lingüístiques, amb l'Alcaldessa Padrós i el regidor Rovira, en la sortida al Berguedà

    Les parelles lingüístiques, amb l'Alcaldessa Padrós i el regidor Rovira, en la sortida al Berguedà

Enllaços relacionats