Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Gran festa de cloenda dels cursos de català i de la 19a edició del Voluntariat per la llengua

19 de juny de 2013Un centenar de persones van donar vida ahir a la tarda a la festa de cloenda de l’edició d’enguany dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua, programes que duu a terme al municipi el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell en col·laboració amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 

La festa va tenir lloc als jardins de la Masia de Can Cortès, on s’hi va instal·lar un petit escenari i un equip de so per ambientar la celebració. A banda d’alumnes, membres de les parelles lingüístiques, familiars i amics, van ser-hi presents el Tinent d’Alcaldia de Comunicació i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, David Abascal, i el regidor de Cultura del consistori, Miquel Rovira, així com la directora del CNL de Sabadell, Elisabeth Palomers.

 

Miquel Rovira va ser l’encarregat de fer un breu parlament, abans dels reconeixements a un bon grup de persones per la seva implicació en els cursos, tallers o programes de voluntariat vinculats a la llengua. El regidor de Culturava començar excusant l’absència de l’Alcaldessa Teresa Padrós. Tot seguit va felicitar voluntaris i aprenents “per l’esforç que fan en favor de la cultura i de la nostra llengua, tan maltractada en els darrers temps”. Com a conclusió, va animar tothom “a seguir amb aquesta feina”.

 

El programa de la festa va incloure actes culturals, lúdics i fins i tot gastronòmics, ja que diversos assistents van participar en el concurs de pastissos que s’hi va organitzar. Dues de les alumnes dels cursos de català van fer de presentadores, amb molt bon sentit de l’humor. L’acte va arrencar amb una lectura de poemes de Salvador Espriu, aprofitant que és l’any en què es commemora el centenari del naixement d’aquest poeta, dramaturg i novel·lista. Tot seguit es van lliurar els premis al pastís més original –que recreava la forma d’un camp de futbol, amb jugadors i públic inclosos- i al més ben presentat –que representava la senyera estelada-. Al final de l’acte tots els assistents es van encarregar de valorar-ne el gust fins no deixar-ne ni una engruna.

 

Pel que fa als reconeixements, els homenatjats que van pujar a l’escenari van ser les persones que han estat voluntàries en totes les edicions de les parelles lingüístiques des de l’any 2007, els qui han participat molt activament organitzant tallers i grups de lectura i de conversa, els voluntaris que han participat en un programa amb alumnes interns del Centre Educatiu l’Alzina. Per últim es va reconèixer també la implicació de l’Agrupació Sardanista de Palau-solità i Plegamans, com a entitat associada a les iniciatives del Consorci per a la Normalització Lingüística i del Servei de Català de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


Imatges relacionades

 • Lectura de poemes de Salvador Espriu

  Lectura de poemes de Salvador Espriu

 • Reconeixements a les persones que han col·laborat de forma especial amb el voluntariat i les activitats del CNL i del Servei de Català del municipi

  Reconeixements a les persones que han col·laborat de forma especial amb el voluntariat i les activitats del CNL i del Servei de Català del municipi

 • Concurs de pastissos

  Concurs de pastissos

Enllaços relacionats