Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 30 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

L'Ajuntament signa convenis de col·laboració amb tres entitats culturals

26 de juliol de 2013Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, ha signat aquest matí tres convenis de col·laboració anuals amb tres entitats culturals del municipi. Es tracta dels Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, el grup musical els Escamarlans de Palau i els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga.

 

L'Alcaldessa ha manifestat que "l'Ajuntament està i estarà amb les entitats del municipi, perquè són una peça clau per a la cohesió i per a la cultura del poble". Teresa Padrós, en referència a la tasca que fan els ajuntaments en múltiples camps com el del suport a la cultura i l'associacionisme, ha declarat: "Tant de bo que aquest no sigui un altre mal divendres, que són dies que afrontem amb pànic per les decisions que pren el govern de l'Estat en contra de l'administració local". Ha expressat aquest desig davant la previsió que el Consell de Ministres aprovés avui el projecte de reforma de l'administració local, com així ha estat.

 

Geganters i Grallers

La primera entitat en acudir al Saló de Plens per signar el conveni de col·laboració anual ha estat la dels Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans. Jordi Roura, president de l'associació, ha estat l'encarregat de signar-lo junt amb l'Alcaldessa. Han estat acompanyats pel regidor de Cultura de l'Ajuntament, Miquel Rovira. El conveni inclou, entre altres qüestions, l'aportació anual que atorga l'Ajuntament a l'entitat, que està xifrada en 1.188,66€. Per la seva banda, l'entitat es compromet a dur a terme activitats, com ballades de gegants, en diverses dates i festivitats, com la Festa Major o el Mercat Medieval. Jordi Roura ha manifestat que aquesta aportació els permet "fer front a despeses imprescindibles per al manteniment de l'activitat de l'associació".

 

Els Escamarlans de Palau

Josep Castillón, un dels fundadors del grup d'havaneres, ha estat l'encarregat de representar-lo en l'acte. L'Alcaldessa i el regidor de Cultura hi eren en nom del consistori. El conveni amb aquesta associació també inclou una aportació anual de 1.188,66€. El regidor Miquel Rovira ha especificat que el conveni estableix "que el grup realitzi concerts en festivitats i altres iniciatives que s'organitzen al poble". Castillón, al seu torn, ha manifestat que aquesta aportació els ajuda "a sobreviure" i que estudien invertir-lo en qüestions com "la renovació dels equips i del vestuari per poder tenir una bona imatge".

 

Els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga

Aquesta ha estat la darrera entitat cultural que ha signat avui el conveni de col·laboració anual. Rafael Nualart, el seu president, ha estat l'encarregat de signar-lo. Teresa Padrós ho ha fet en nom de l'Ajuntament, i estava acompanyada aquest cop per la regidora de Festes, Carme Sanz. Nualart, que encapçala aquest grup que organitza correfocs i altres activitats amb material pirotècnic ha dit que "sense aquesta ajuda no podríem tirar endavant; si no hi ha diners, no cremem". Carme Sanz ha comentat que, com en els casos precedents, "la col·laboració implica que puguem comptar amb correfocs en celebracions com la Festa Major o Sant Joan".


Imatges relacionades

 • Rovira, Padrós i Roura (d'esq. a dreta) - Conveni Geganters i Grallers

  Rovira, Padrós i Roura (d'esq. a dreta) - Conveni Geganters i Grallers

 • Rovira, Padrós i Castillón (d'esq. a dreta) - Conveni els Escamarlans de Palau

  Rovira, Padrós i Castillón (d'esq. a dreta) - Conveni els Escamarlans de Palau

 • Sanz, Padrós i Nualart (d'esq. a dreta) - Conveni Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga

  Sanz, Padrós i Nualart (d'esq. a dreta) - Conveni Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga