Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

El film 'La Plaga', rodat en part a Palau-solità i Plegamans, s'estrena a diversos cinemes de l'Estat Espanyol

6 de setembre de 2013La Plaga, un llargmetratge català dirigit per Neus Ballús i realitzat per la productora el Kinògraf, es projecta des del divendres 6 de setembre a diversos cinemes de l'Estat Espanyol, a Barcelona (Aribau Club i Cines Verdi), Girona (Cinema Truffaut), València (Cines Albatros Babel), Palma de Mallorca (Cine Ciutat) i Madrid (Cineteca). Als cinemes barcelonins està programat fins al 12 de setembre; al gironí, fins al 15 del mateix mes.

 

El rodatge d'aquesta pel·lícula, realitzat durant l'estiu del 2011, es va centrar a l'Espai d'Interès Natural de Gallecs i als municipis del voltant, entre els quals s'hi compta Palau-solità i Plegamans. En concret, en aquesta vila es van rodar escenes a la confluència entre els carrers Montseny i Camí de la Serra --al barri de Can Maiol--, i al carrer Falguera --al barri de Can Falguera--.

 

El film es va estrenar al prestigiós festival Berlinale 2013 i està nominat als premis LUX 2013. A banda d'aquests dos certàmens, s'ha projectat al Festival de Cinema d'Autor de Barcelona, al Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, al BAFICI de Buenos Aires, CPH: PIX de Cophenaguen, al Seattle International Film Festival, al Motovun Film Festival, on va recollir el premi a la millor pel·lícula, i al Mediterranean Film Festival Split. En paral·lel, ha recollit bones crítiques i comentaris molt positius en capçaleres com La Vanguardia, The Hollywood Reporter, Cinemanía, The Seattle Times o Cineuropa.

 

Sinopsi
En Raül, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta en Iurie perquè l'ajudi en les feines del camp. En Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d'aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se'n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d'arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s'entreteixeixen a mesura que l'estiu avança.

 

La Plaga és una pel·lícula d'històries creuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s'interpreten a sí mateixos, després d'un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l'esperit de rebel·lia que caracteritza l'Espanya de la crisi.

 


Imatges relacionades

  • 130906 laplaga imatgepromocional01

    130906 laplaga imatgepromocional01

  • 130906 laplaga imatgepromocional02

    130906 laplaga imatgepromocional02

Enllaços relacionats