Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

La vila recorda la figura del president Companys en l'aniversari del seu afusellament

16 d'octubre de 2013Una representació de l'Ajuntament formada per diversos regidors i regidores i encapçalada per l'Alcaldessa, Teresa Padrós, i diverses persones a títol individual i com a membres de diverses entitats de la vila i de partits polítics es van aplegar ahir al vespre per recordar la figura del president Lluís Companys, que va ser afusellat pel règim franquista el 15 d'octubre del 1940.

 

Bona part dels presents van fer una ofrena floral a la placa que recorda el president a la plaça que duu el seu nom. Ho van fer amb l'acompanyament musical de dos professors de l'Escola Municipal de Música i de les veus de la Societat Coral la Unió. Tots els presents van entonar el Cant dels Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

 

El president de l'Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans, Jordi Pujol, va ser l'encarregat de fer un breu parlament, en el qual va repassar alguns dels trets més significatius de la biografia de Lluís Companys i va condemnar el seu afusellament: "Provoquen terror fets com l'assassinat d'un president elegit democràticament". Entre altres aspectes de la figura de Companys va destacar "la dedicació de la seva vida a les persones i a Catalunya". Va tancar el parlament recordant un dels discursos del president assassinat. Un sonor "Visca Catalunya!" va servir per tancar el breu i emotiu acte de record de la figura del president Companys i de condemna al seu assassinat.


Imatges relacionades

 • L'Alcaldessa i regidors i regidores de l'Ajuntament van fer l'ofrena floral en nom del consistori i del municipi.

  L'Alcaldessa i regidors i regidores de l'Ajuntament van fer l'ofrena floral en nom del consistori i del municipi.

 • Flors al costat de la placa commemorativa que recorda la figura del president Companys.

  Flors al costat de la placa commemorativa que recorda la figura del president Companys.

 • Representants de l'Ajuntament, entitats i partits polítics i persones a títol individual es van aplegar per recordar Lluís Companys a la plaça que duu el seu nom.

  Representants de l'Ajuntament, entitats i partits polítics i persones a títol individual es van aplegar per recordar Lluís Companys a la plaça que duu el seu nom.

 • Jordi Pujol va fer un breu parlament amb el qual va repassar la biografia del president i va condemnar el seu assassinat.

  Jordi Pujol va fer un breu parlament amb el qual va repassar la biografia del president i va condemnar el seu assassinat.

 • La Societat Coral la Unió i professors de l'Escola de Música van interpretar diverses peces en l'acte.

  La Societat Coral la Unió i professors de l'Escola de Música van interpretar diverses peces en l'acte.

Enllaços relacionats