Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

Les Nits Musicals de Santa Maria tanquen la 40a edició amb un nou èxit de públic

22 d'octubre de 2013La mil·lenària església romànica de Santa Maria de Palau-solità ha acollit un any més, i ja en són 40, una nova edició de les Nits Musicals de Santa Maria, "un dels festivals de música clàssica nocturns i de petit format més veterans de Catalunya", tal i com el defineix el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Miquel Rovira.

 

Els concerts d'aquesta 40a edició han omplert l'església de gom a gom, amb actuacions de gran nivell artístic. Els organitzadors de les Nits Musicals són els integrants de l'Associació d'Amics de la Música Clàssica de Palau-solità i Plegamans.En la cloenda d'aquesta edició, celebrada el passat diumenge, el públic assistent va gaudir de l'actuació del Cor Americantus, acompanyat dels cantants locals Daniel Mas (baríton) i Montserrat Costa (soprano). Després d'aquest concert va arribar el torn de la Missa de Santa Cecília de Charles Gound.

 

Aquest darrer concert va ser especial, com a culminació dels 40 anys de Nits Musicals, i es va aprofitar per fer diversos parlaments i reconeixements. Va trencar el gel el president de l'Associació d'Amics de la Música Clàssica, el doctor Roque Lucas, que va agrair a l’Ajuntament el suport rebut durant tots aquests anys. Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, també va agrair, en tancar l'acte i l'edició d'enguany, "la feina de totes les persones fundadores, en especial mossèn Pere i mossèn Llorenç per fomentar la cultura a la vila". "També vull agrair a Mossèn Prakash que hagi obert l’església al poble", va afegir, en referència a l'actual capellà de les dues parròquies del poble.

 

Al seu torn, el regidor de Cultura del consistori, Miquel Rovira, va voler reconèixer "la tasca que fa l'entitat organitzadora per la música clàssica i per la cultura a la vila". Per a Rovira, "l'èxit de les Nits Musicals demostra que amb l'esforç de tots i treballant junts es poden assolir moltes fites". En aquest sentit va dedicar unes paraules "als diversos mossens que durant aquests anys han cedit l'incomparable marc de l'església de Santa Maria per celebrar aquests concerts".

 

Abans d'aquestes paraules, Lucas va lliurar unes plaques commemoratives als fundadors de les nits musicals. Es tracta de Beneta Oromí, Albert Casañé, Dolors Oromí, Ramon F. Tolosa, Montserrat Costa i mossèn Pere Gibert. En nom d'aquest últim, l'actual mossèn de les dues parròquies del municipi, Prakash Chukka, va dirigir-se a l'auditori. L'Associació d'Amics de la Música Clàssica va lliurar també unes plaques als regidors de Cultura que ha tingut l'Ajuntament democràtic durant aquestes dècades i en reconeixement al seu suport: Miquel Cañizares, Francesc X. Campos, Laura Vallbona, Jaume Oliveras, Francesc Vilardell, Antoni Vila, Miquel Truyols i l'actual, Miquel Rovira.

 

Per la seva banda, Rafael Olivé, membre de la junta de l'entitat, ha explicat que les Nits Musicals de Santa Maria continuaran durant els propers anys amb el mateix format: "Apostem per la qualitat musical però sempre buscant oferir novetats respecte a les edicions immediatament anteriors". De cara al futur, avança que "es vol obrir una reflexió interna a l'Associació per estudiar la manera d'augmentar els ingressos i tenir així més marge per poder oferir concerts de major format, en el sentit d'incloure orquestres o grups més grans".


Imatges relacionades

 • L'Alcaldessa i el president de l'Associació d'Amics de la Música Clàssica, amb diversos regidors de Cultura de l'Ajuntament democràtic. Imatge de Santi Lumbreras.

  L'Alcaldessa i el president de l'Associació d'Amics de la Música Clàssica, amb diversos regidors de Cultura de l'Ajuntament democràtic. Imatge de Santi Lumbreras.

 • Daniel Mas, Montserrat Costa i el Cor Americantus, en el darrer concert de la 40a Nits Musicals de Santa Maria de Palau-solità. Imatge de Santi Lumbreras.

  Daniel Mas, Montserrat Costa i el Cor Americantus, en el darrer concert de la 40a Nits Musicals de Santa Maria de Palau-solità. Imatge de Santi Lumbreras.

 • Teresa Padrós es dirigeix a l'auditori en l'acte de cloenda. Rere seu, diversos regidors de Cultura de l'Ajuntament democràtic. Imatge de Santi Lumbreras.

  Teresa Padrós es dirigeix a l'auditori en l'acte de cloenda. Rere seu, diversos regidors de Cultura de l'Ajuntament democràtic. Imatge de Santi Lumbreras.