Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

L'alegria, la participació i l'originalitat s'apoderen dels carrers durant la celebració del Carnestoltes

3 de març de 2014La Tribu del Sol guanya el premi a la millor comparsa en l'any que s'han introduït categories temàtiques en els guardons

 

La celebració del Carnestoltes va tornar a inundar els carrers de Palau-solità i Plegamans d'alegria, diversió, originalitat, música, disbauxa... S'estima que durant la tarda del dissabte unes 3.000 persones van sortir al carrer per gaudir dels actes de Carnestoltes, especialment durant la rua, el ball i concert d'Afrochi Guawa, la Declaració de la República del Carnaval del Rei Carnestoltes i l'entrega de premis del Concurs de Comparses. Després, ja entrada la nit, prop de 200 persones van continuar la festa al pavelló d'esports, amb la música punxada per Dj Óscar Rubio i fins ben entrada la matinada.

 

"Estem molt satisfets amb la celebració d'aquest Carnestoltes", afirma la regidora de Festes de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Carme Sanz, qui felicita "a tothom qui va sortir a gaudir de la festa i especialment als membres de les comparses, ja que van exhibir un gran nivell i van demostrar haver treballat moltes hores per elaborar les disfresses i assajar unes coreografies molt aconseguides". En total van desfilar pels carrers de la vila 11 comparses formades per un total de 634 persones, que van protagonitzar una allau d'alegria, originalitat, balls i disbauxa.

 

Així, el jurat ho va tenir força complicat per adjudicar els premis del Concurs de Comparses, que va anunciar el Rei Carnestoltes durant el ball i concert celebrat a l'esplanada del pavelló d'esports, indret on poc abans va finalitzar la rua. El resultat dels premis va ser el següent:

 

 • Millor comparsa (premi de 450€): La Tribu del Sol, de l'Escola Bressol el Sol.
 • Comparsa més original (premi de 250€): Mario Bros, de Piscines Sant Carles.
 • Comparsa més animada i divertida (premi de 250€): Alegria de Can Cortès, del Casal de la Gent Gran.
 • Comparsa més elaborada (premi de 250€): Els Mussols de la Marinada, de l'Escola la Marinada.
 • Menció del jurat (premi: remolc, so i grup electrògen per a la rua del Carnestoltes 2015): Bollywood, de l'Escola Josep M. Folch i Torres.

Aquesta categorització dels premis és una de les novetats que s'han introduït aquest any, ja que fins al 2013 es lliurava 1r, 2n i 3r premi -a més de la Menció del jurat, que és l'únic guardó que es manté-. S'ha optat per uns premis més temàtics per reconèixer diferents aspectes. A banda d'aquestes comparses, van desfilar pels carrers de la vila cinc grups més que van posar-ho molt difícil a les guanyadores: Wanted, Kinkakau, Benvinguts al món dels dibuixos, els Mims, Porca Misèria i Cars & Planes.

 

Les altres novetats han tingut a veure amb el recorregut de la rua i el ball de Carnestoltes. Tal i com explica la regidora de Festes, Carme Sanz, "la valoració global de les novetats és positiva, si bé hem reunir-nos amb les entitats per fer un balanç i veure si hi ha satisfacció, aspectes a millorar de cara a l'any que ve...". El recorregut va començar en aquesta ocasió a la plaça de la Vila, on les comparses havien de fer una demostració de les seves coreografies davant el jurat i el públic congregat. Després de fer un itinerari per diversos carrers, les comparses van desfilar per la rambla Mestre Pere Pou, fent un recorregut d'anada i tornada en aquesta via, "de manera que hi va haver uns moments en què hi havia comparses a banda i banda del passeig central de la rambla, cosa que va agradar força", comenta Sanz.

 

I des de la citada rambla, la comitiva es va dirigir fins al punt final de la rua. I aquí, a l'esplanada del pavelló d'esports, tenia lloc una altra de les novetats, que és la celebració del ball de forma continuada amb el final de la rua. El grup Afrochi Guawa va oferir un repertori ben animat que va fer ballar tothom mentre arribava l'esperat anunci de les comparses guanyadores. Aquesta part del ball no es va poder celebrar a l'interior del pavelló d'esports per les limitacions en l'aforament. "El pla d'autoprotecció permetia un nombre molt reduït de persones que podien ser dins l'equipament i en cap cas volíem que ningú quedés fora del ball", especifica Sanz. La segona part del ball, amb la música punxada per Dj Óscar Rubio, sí es va celebrar a l'interior. Aquesta festa va comptar amb un públic aproximat d'unes 200 persones, majoritàriament joves, que van ballar i divertir-se fins a les tres de la matinada.

 

No es va registrar cap incidència destacable durant tota la jornada, així que el dispositiu de seguretat i la regulació del trànsit organitzats per la Policia Local van funcionar segons el previst. La Policia Local va comptar amb el suport de voluntaris i vehicles de Protecció Civil i de Creu Roja per dur a terme les tasques de prevenció i seguretat.


Imatges relacionades

 • La Tribu del Sol, guanyadora del Concurs de Comparses, ofereix la seva coreografia al jurat i al públic congregat al costat de la plaça de la Vila.

  La Tribu del Sol, guanyadora del Concurs de Comparses, ofereix la seva coreografia al jurat i al públic congregat al costat de la plaça de la Vila.

 • La rambla Mestre Pere Pou va veure desfilar gent estranyíssima però molt alegre i un porc gegant.

  La rambla Mestre Pere Pou va veure desfilar gent estranyíssima però molt alegre i un porc gegant.

 • L'esplanada annexa al pavelló, plena de gent per gaudir del ball i conèixer els premis del Concurs de Comparses.

  L'esplanada annexa al pavelló, plena de gent per gaudir del ball i conèixer els premis del Concurs de Comparses.

 • La regidora de Festes, el regidor de Cultura, el Rei Carnestoltes, i guanyadors del Concurs de Comparses, a l'escenari muntat a l'esplanada del pavelló.

  La regidora de Festes, el regidor de Cultura, el Rei Carnestoltes, i guanyadors del Concurs de Comparses, a l'escenari muntat a l'esplanada del pavelló.

 • El grup Afochi Guawa va oferir un repertori ben 'rumbero' i animat.

  El grup Afochi Guawa va oferir un repertori ben 'rumbero' i animat.