Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Arrenca la 21a edició del Voluntariat per la llengua amb 32 noves parelles lingüístiques

10 d'abril de 2014El programa Voluntariat per la llengua que es duu a terme a Palau-solità i Plegamans mitjançant el Servei Local de Català aplega 64 persones que formen les 32 parelles lingüístiques, formades per un voluntari i un aprenent, d'aquesta 21a edició que tot just comença. Cada parella dedicarà una hora la setmana, com a mínim, a conversar en català.

 

Bona part de les parelles van acudir ahir a la tarda a l'acte de presentació d'aquesta edició, a l'Auditori de la Masia de Can Cortès. Miquel Rovira, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, els va donar la benvinguda i els va felicitar per dedicar el seu temps a aquest programa. "Gràcies als voluntaris per dedicar el seu esforç a fer conèixer la nostra llengua, els nostres costums i la nostra cultura; i també als aprenents, per apostar per la nostra llengua", va afegir.

 

En l'acte es van presentar les activitats previstes fins al mes de juny. En aquesta edició el Servei de Català i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament ofereixen als participants del programa un seguit d’activitats, com una visita cultural a la Tarragona romana, una exposició fotogràfica organitzada per l’alumnat del nivell S1 dels cursos de català i un sopar de cloenda al mes de juny. També s’ha programat una caminada per l’entorn del municipi, en col·laboració amb la regidoria d’Esports del consitori i dins el programa Mou-te en català, iniciat al mes de febrer.

 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística. L'objectiu és fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.


Imatges relacionades

  • Presentació de la 21a edició del Voluntariat per la llengua, a l'Auditori de Can Cortès.

    Presentació de la 21a edició del Voluntariat per la llengua, a l'Auditori de Can Cortès.

Enllaços relacionats