Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Jona Márquez, ballarí palauenc de flamenc, guanya un concurs de ball disputat entre 1.600 aspirants

29 d'abril de 2014



El premi consisteix en una beca d'estudi en una escola de dansa i treballar en un musical que es representarà a Califòrnia

 

El ballarí de flamenc Jona Márquez ha guanyat el Concurs de Flamenc de Girona, imposant-se a uns altres 1.600 participants i aconseguint la nota més alta del certamen (24,8 punts de 25 possibles), organitzat per 12 escoles de ball catalanes. Márquez es mostra sorprès i orgullós per haver assolit aquest resultats. "El jurat estava format per personalitats del flamenc que compten amb prestigi internacional, com Sara Baras", comenta el ballarí.

 

El premi consisteix en una beca per continuar formant-se en l'art del ball flamenc així com formar part de l'equip de ballarins del musical 'La Pasión de Cristo', que encara està en fase de creació. Tal i com explica el ballarí palauenc, "és previst que el musical s'estreni al maig del 2015 a Barcelona i després es representi a Los Angeles, als Estats Units d'Amèrica, on s'espera que estigui en cartellera uns 6 mesos si té bona acollida entre el públic americà".

 

Jona Márquez ha acudit aquest matí a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans per rebre la felicitació de l'Alcaldessa Teresa Padrós en nom del municipi. Padrós ha animat el jove ballarí "a continuar treballant dur per assolir les fites que es marqui en la seva carrera". A més, s'ha mostrat orgullosa "pel fet de comptar amb persones al nostre municipi que desenvolupen amb tanta qualitat un art com és el flamenc". "Tant de bo en un futur pugui anar a veure un gran espectacle seu, encara que hi vagi amb un bastó", ha desitjat l'Alcaldessa en la reunió que ha mantingut amb el ballarí.

 

Jona Márquez ha format part durant nou anys del grup de ball de la Casa d'Andalusia de Palau-solità i Plegamans. Actualment, i entre altres ocupacions, exerceix com a professor de flamenc a l'escola de dansa Moving de les Franqueses del Vallès. El premi aconseguit, permet al ballarí palauenc escollir el centre de formació. "He optat per formar-me a l'escola de dansa d'Iñaki Márquez, de Barcelona", comenta el jove veí de Can Parera.


Imatges relacionades

  • Jona Márquez ha acudit a l'Ajuntament per rebre la felicitació de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós.

    Jona Márquez ha acudit a l'Ajuntament per rebre la felicitació de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós.