Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 30 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Una multitud surt al carrer per celebrar les Festes de Sant Isidre

19 de maig de 2014Durant aquest cap de setmana Palau-solità i Plegamans ha viscut una de les seves celebracions més tradicionals, les Festes de Sant Isidre, que organitza el Patronat de Sant Isidre amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'un bon nombre d'entitats del municipi. Diumenge va ser el dia fort de les celebracions, quan van tenir lloc els actes més concorreguts, la rua de tractors i carrosses engalanades així com la posterior ballada de sardanes i el ball de gitanes.

 

Les festes, però, es van encetar dissabte a la tarda amb la Santa Missa en honor del patró que es va oficiar a Santa Maria de Palau-solità. Ja a la nit, l'associació teatral Farrigo-Farrago va representar una obra al Teatre de la Vila. Diumenge va ser la jornada més farcida d'actes. Va començar de bon matí, quan una quarantena de ciclistes es van donar cita al pavelló d'esports per fer junts una bicicletada popular, fent un recorregut des del centre del municipi i cap als camps i boscos que envolten Torre Marimon, ja a Caldes de Montbui. A mig matí els tractors i les carrosses engalanades es van anar aplegant a l'esplanada annexa al pavelló. També van acudir-hi genets amb els seus cavalls i carros tirats per aquests animals, excepte un llur força tractora l'exercia un poni. Els Castellers de Caldes de Montbui van realitzar dos pilars mentre les carrosses i els genets es preparaven per començar la rua, en la qual també van participar-hi els Geganters i Grallers i els Tabalauencs.

 

En total van ser 7 les carrosses que van participar en el concurs que convoca el Patronat de Sant Isidre per distingir les millors engalanades i en funció de tres categories. La carrossa Hort Urbà de la Colla del Clau va guanyar en la categoria dedicada a la pagesia. La reproducció de la Casa Folch que va presentar l'Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans es va endur el primer premi de la categoria artística mentre que l'Escola Bressol Patufet va fer-se amb el guardó de les carrosses que elaboren els centres educatius que hi participen. Totes les carrosses, genets i carros van desfilar per diversos carrers del centre del municipi, passant per l'església de Sant Genís de Plegamans, on mossèn Prakash Chukka oferia la benedicció esquitxant-los amb aigua beneïda. Des d'aquí tota la comitiva va dirigir-se de nou cap al pavelló d'esports.

 

Allà el públic va omplir les grades i part de la pista per presenciar el fi de festa. Va començar amb una ballada de sardanes amb la Cobla Nova Vallès i organitzada per l'Agrupació Sardanista. Van ballar-hi desenes de persones, si bé el clímax de les danses folklòriques va arribar amb la Colla del Ball de Gitanes. Aproximadament van ser uns 150 els dansaires que es van calçar les espardenyes per amenitzar el públic amb aquesta dansa tradicional vallesana, repartits en tres grups: petits, mitjans i adults. El públic es va mostrar entusiasmat, i fins i tot emocionat, en veure la pista del pavelló plena de ballarins i ballarines. Després del ball, part de la gentada que omplia el pavelló va tancar les festes de Sant Isidre amb el tradicional dinar popular i de germanor.


Imatges relacionades

  • 140519 santisidre rua carrosses cavalls carros

    140519 santisidre rua carrosses cavalls carros

  • 140519 santisidre ballgitanes

    140519 santisidre ballgitanes