Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Satisfacció per la participació i l'afluència de públic en la 1a Fira de la Terra

16 de juny de 2014L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans considera que la 1a Fira de la Terra, que s'ha celebrat aquest cap de setmana, ha assolit un bon nivell pel que fa a la participació i l'afluència de públic. La Fira de la Terra tenia com a centre neuràlgic la plaça de Ca l'Estruch, on durant dissabte i diumenge hi han estat instal·lades 32 parades de productes agraris –entre altres-, així com una exposició de fotografies antigues, una mostra d'eines i oficis del camp, un hort urbà i un tancat amb animals de granja. També s'hi han celebrat diversos tallers i xerrades, així com la tradicional Festa del Segar que va tenir lloc en un camp de blat situat davant l'Espai Jove l'Escorxador. A més, diverses entitats i grups van oferir diverses actuacions al llarg del cap de setmana.

 

Miquel Rovira, regidor de Comerç, Turisme i Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, es mostra "molt satisfet" pel desenvolupament de la 1a Fira de la Terra i "molt agraït a totes les persones i entitats que han col·laborat per dur a terme aquest esdeveniment". Rovira, l'Alcaldessa Teresa Padrós i altres regidors i regidores de l'equip de govern i de l'oposició van participar de la inauguració de la Fira de la Terra dissabte el matí, fent un recorregut per les diverses parades per saludar venedors i visitants i recollir les seves opinions sobre l'esdeveniment.

 

Fent un repàs de les diverses activitats, Rovira recorda que ja el primer acte va tenir una molt bona acollida. Es tracta de la xerrada 'Meteorologia i collites' que va oferir Eloi Cordomí, meteoròleg de Televisió de Catalunya, divendres al vespre. "Va omplir l'Auditori de Can Cortès –que té un aforament per a una setantena de persones- i va ser molt gratificant per al públic, ja que ho va fer de forma molt amena i participativa, organitzant fins i tot una mena de concurs entre els presents", explica el regidor. "A més, la va encertar de ple amb les tempestes que van caure dissabte i diumenge", afegeix com a anècdota. Les diverses xerrades i tallers que es van dur a terme el dissabte també van assolir una molt bona participació de públic. Així mateix, van entusiasmar les diverses actuacions que van tenir lloc dissabte i diumenge, tals com l'exhibició de castellers dels Capgirats de Castellar del Vallès, les danses de les Colles del Ball de Gitanes, el concert d'havaneres amb rom cremat a càrrec dels Escamarlans de Palau, el concert de gospel dels Gospelins de Terrassa, la ballada country de l'Associació Country Can Falguera, el ball de bastons de Colla Bastonera de Caldes de Montbui i la ballada de sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista de Palau-solità i Plegamans.

 

Entre els actes que van tenir lloc es pot destacar la presentació de la guia 'Arbres singulars de Palau-solità i Plegamans. Itineraris naturals', que va suscitar un gran interès. Entre el públic, i a més de Miquel Rovira, van ser-hi presents l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, la Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Àngels Marcuello i el regidor de Medi Natural, Pedro Sánchez. En finalitzar la presentació, Teresa Padrós va lloar la tasca de les persones que han elaborat la guia, redactada per Jaume Pérez Barrachina i amb fotografies de Jaume Ventura Nualart. Va convidar el públic present a "gaudir de la guia, de les rutes que proposa i del magnífic entorn forestal i agrícola del municipi.

 

El sopar solidari que va organitzar Càritas Parroquial va assolir també unes molt bones xifres de participació. Els voluntaris d'aquesta entitat van preparar a la mateixa plaça de Ca l'Estruch una mongetada amb botifarra per a unes 250 persones, dissabte al vespre. Gairebé totes elles van gaudir del sopar amb tranquil·litat, si bé els últims en recollir la seva ració van veure com una generosa tempesta irrompia en la festa, tal i com el meteoròleg Cordomí havia advertit el dia abans.

 

Un altre esdeveniment que va acollir la Fira de la Terra, ja diumenge al matí, va ser la tradicional Festa del Segar. Una vintena de segadors van agafar la falç i van ajupir-se per segar el blat del camp situat davant l'Espai Jove l'Escorxador. I van arribar-hi ben engrescats, ja que enguany el grup graller el Ramat van acompanyar-los amb una cercavila prèvia, des de la plaça de la Vila i fins al camp que s'havia de segar. I van continuar fent sonar la seva música mentre va durar la sega del camp. La cèntrica ubicació d'aquest terreny va fer que hi hagués força més públic contemplant la forma antiga de segar que altres anys, quan aquesta activitat se solia fer als camps de Can Boada, molt més allunyats del centre. Això sí, a l'esmorzar de segadors, una suculenta botifarrada, s'hi van apuntar una vuitantena de persones.

 

Malgrat que el balanç de la 1a Fira de la Terra ha estat satisfactori, sobretot pel que fa a les activitats i actuacions, el regidor Miquel Rovira no amaga que, des d'un punt de vista comercial, no ha assolit un públic tan nombrós com altres actes que han tingut lloc al municipi en les darreres setmanes: "Les dates i la climatologia no han ajudat a què hi hagués una afluència més nombrosa". "En ser just a mitjans de juny, la Fira de la Terra ha coincidit amb molts actes que se celebraven simultàniament, especialment el dissabte, com ho són els esportius i escolars de final de temporada o de curs", raona Rovira, qui apunta també a una altra dificultat, en aquest cas climatològica: "El temps no ha ajudat gaire. Dissabte al matí va fer una calor exagerada i durant la tarda i el vespre d'aquell dia, i també diumenge, l'amenaça de tempesta i els aiguats que han caigut tampoc convidaven gaire a sortir". De fet, fruit de l'anàlisi d'aquesta primera edició, el regidor ja avança possibles millores per potenciar la Fira de la Terra l'any vinent. "Creiem que seria positiu avançar-la, almenys una setmana, per tal de no coincidir amb altres esdeveniments vinculats al final de curs i de temporada, així com probablement reforçar la senyalització i la publicitat que s'ha fet a la via pública, ampliant-la com es fa amb el Mercat Medieval o la Festa Major".


Imatges relacionades

 • Parades a la Fira de la Terra.

  Parades a la Fira de la Terra.

 • Teresa Padrós, Miquel Rovira i altres regidors i regidores, en la inauguració de la 1a Fira de la Terra.

  Teresa Padrós, Miquel Rovira i altres regidors i regidores, en la inauguració de la 1a Fira de la Terra.

 • Festa del Segar al camp de blat situat davant l'Escorxador. Imatge cedida per Lluís Francès.

  Festa del Segar al camp de blat situat davant l'Escorxador. Imatge cedida per Lluís Francès.

 • Festa del Segar. Imatge cedida per Lluís Francès.

  Festa del Segar. Imatge cedida per Lluís Francès.

 • Ball de gitanes en la Fira de la Terra.

  Ball de gitanes en la Fira de la Terra.

 • Eloi Cordomí, amb l'Alcaldessa Teresa Padrós, en la xerrada que va oferir el meteoròleg a Can Cortès.

  Eloi Cordomí, amb l'Alcaldessa Teresa Padrós, en la xerrada que va oferir el meteoròleg a Can Cortès.