Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Satisfacció en la primera edició del Festival Internacional d'Oci Alternatiu FanCon

10 de setembre de 2014Els organitzadors del Festival Internacional d'Oci Alternatiu FanCon es declaren satisfets en fer balanç de la primera edició d'aquest esdeveniment, que va tenir lloc a Palau-solità i Plegamans el passat cap de setmana, entre els dies 5 i 7 de setembre. El Festival Fancon continua viu a les xarxes socials, als perfils @FanConBcn (Twitter) i FanCon (Facebook), on les persones que hi van participar comparteixen la seva experiència i s'informa sobre els tornejos i altres qüestions.

 

I és que al llarg dels tres dies, centenars de persones van gaudir d'un gran nombre d'activitats programades, tals com concursos, tornejos, sessions de rol en viu, projeccions de cinema, presentacions de jocs de taula, concerts i conferències, entre altres atractius, com una exhibició de Pressing Catch o una desfilada zombi. La inversió satisfeta per l'Ajuntament per fer possible el festival ha estat, aproximadament, de 5.500€. El cost total del festival ha estat d'uns 9.000€. La diferència entre l'aportació del consistori i la xifra global ha estat aportada per empreses i entitats col·laboradores i la venda d'entrades per assistir a una part dels actes.

 

Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut, va manifestar a Ràdio Palau, en cloure's el festival, sentir-se "content i feliç per l'èxit d'aquesta primera edició; i molt cansat, després de tres dies molt intensos i amb molta activitat". Amb tot, el regidor no ha concretat si se'n farà una segona edició l'any vinent: "La sensació és continuar organitzant el festival, amb un esperit de millora respecte a la primera edició, si bé cal avaluar detalladament els resultats abans de prendre una decisió definitiva". Segons Tinoco, els punts a millorar si finalment s'organitza una segona edició serien "aspectes organitzatius i de difusió, la programació es va tancar tard i molta gent del propi municipi no va conèixer amb temps les activitats del festival". D'altra banda, el regidor manifesta el seu agraïment a "les entitats i els voluntaris que hi han participat per la bona feina feta".

 

La climatologia va suposar un contratemps, ja que la forta tempesta que divendres va afectar la vila va obligar a traslladar la zona d'acampada i de concerts a l'Institut Ramon Casas i Carbó, quan s'havia previst ubicar-la al parc de l'Hostal del Fum, gràcies a la bona predisposició de la direcció del centre educatiu. L'institut també va allotjar competicions de rol de taula, presentacions oficials i l'exhibició de Pressing Catch. A més d'aquest centre educatiu, van ser escenaris del festival altres equipaments i espais del municipi. El Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor va acollir la fira d'associacions, editorials, empreses, escriptors i distribuïdors de cinema, així com exposicions i sessions de jocs d'estratègia. Al Teatre de la Vila s'hi van projectar pel·lícules i curtmetratges. Els carrers de la vila van ser l'escenari de la Zombie Walk.

 

A més de l'Ajuntament, han format part de l'organització i hi han col·laborat entitats del municipi com Scolfling Club de Rol, el Taller de les Arts i l'Escola Municipal de Música, a banda de desenes d'entitats i empreses de fora de la vila. D'altra banda, el Festival Fancon s'ha agermanat amb dos esdeveniments cosins. Un d'ells és Akihabara Deep, festival del món otaku que se celebra a Sant Adrià del Besòs els dies 20 i 21 de setembre. L'altre és el Festival Mircon, de literatura fantàstica, que se celebra a Montcada i Reixac del 6 al 8 de desembre.


Imatges relacionades

 • Impressió de pantalla del web www.fanconbcn.com.

  Impressió de pantalla del web www.fanconbcn.com.

 • 140910 fancon videojocs fira

  140910 fancon videojocs fira

 • 140910 fancon jocs fira2

  140910 fancon jocs fira2

 • 140910 fancon jocs fira

  140910 fancon jocs fira

 • 140910 fancon inauguracio1

  140910 fancon inauguracio1

Enllaços relacionats