Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

Les entitats tornen a ser les protagonistes en la celebració local de la Diada

14 de setembre de 2014Un any més, la plaça Onze de Setembre va acollir els diversos actes que es van organitzar a Palau-solità i Plegamans per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La cita va seguir el model tradicional, amb un marcat protagonisme de les associacions de la vila. Aquesta festa popular i institucional va reunir unes 300 persones que van assistir-hi com a públic.

 

"El protagonisme en un dia com avui l'han de tenir les entitats, el poble", va destacar Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans en declaracions fetes a Ràdio Palau un cop va acabar la celebració. "Hem de treballar per la unitat en la lluita pel bé comú", va reblar Padrós en la mateixa entrevista.

 

Així, l'entitat encarregada de fer el parlament institucional va ser enguany l'Associació Teatral Farrigo-Farrago, en motiu del seu 25è aniversari. Lluís Sanitjas, membre del grup de teatre, va posar-hi la veu: "El poble català sempre ha estat participatiu i actiu i una bona mostra d'això la tenim en la nostra vila, on hi convivim moltes entitats, de tots els àmbits, però que tot i això sabem treballar de forma conjunta, parlant i dialogant per arribar als millors acords". Sanitjas, a més, va aprofitar el parlament per posar en valor l'art del teatre i recordar breument la història de l'Associació Teatral Farrigo-Farrago i els membres que hi han format part.

 

Abans, la celebració de la Diada va arrencar amb la intervenció de Ramon Ferran, de l'Associació d'Amics de la Música Clàssica, qui, a més de fer de mestre de cerimònia presentant les diverses intervencions, va recitar el poema 'Llengua trossejada', de Frederic Rahola. Tot seguit va arribar el torn de l'alçada de la Senyera, de mans d'agents de la Policia Local i amb l'acompanyament musical del Ramat, grup graller de la vila. Tot seguit, va arribar el torn de les tradicionals ofrenes florals al monument que recorda a Rafael Casanova, un dels defensors de Barcelona durant el llarg setge que va patir la capital catalana en la Guerra de Successió i que finalment va caure a mans de les tropes borbòniques l'11 de setembre del 1714. La primera ofrena va ser lliurada per part de la Corporació Municipal en Ple, amb regidors i regidores representants dels grups polítics PSC, CiU, ICV-EUiA, la Veu de PsiP i ERC. Tot seguit va arribar el torn de les ofrenes fetes per associacions i partits polítics. En total, van ser 28 les entitats que van dipositar flors al peu del monument. L'acte va continuar amb el parlament pronunciat per Lluís Sanitjas en representació de Farrigo-Farrago.

 

Un cop extingits els aplaudiments que van suscitar les paraules de Sanitjas, van prendre el protagonisme les actuacions musicals i folklòriques. El Combo de l'Escola Municipal de Música va interpretar la cançó 'Gavina voladora' i va fer l'acompanyament musical en la ballada de sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista. Després va ser la Societat Coral la Unió qui va interpretar una altra peça musical abans que el públic interpretés el Cant dels Segadors com a cloenda de la celebració.


Imatges relacionades

 • 140915 diada monumentrafaelcasanova

  140915 diada monumentrafaelcasanova

 • 140915 diada alcadasenyera

  140915 diada alcadasenyera

 • 140915 diada elramat

  140915 diada elramat

 • 140915 diada ofrena corporaciomunicipal

  140915 diada ofrena corporaciomunicipal

 • 140915 diada ofrena corporacimunicipal2

  140915 diada ofrena corporacimunicipal2

 • 140915 diada parlament sanitjas farrigofarrago

  140915 diada parlament sanitjas farrigofarrago

 • 140915 diada actuacio escolamusica

  140915 diada actuacio escolamusica

 • 140915 diada sardanes

  140915 diada sardanes

 • 140915 diada actuacio coralunio

  140915 diada actuacio coralunio