Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Una setantena de persones participen en l'homenatge a Lluís Companys

16 d'octubre de 2014Unes setanta persones es van aplegar ahir al vespre a la plaça de Lluís Companys per recordar la figura del president de la Generalitat que va ser afusellat el 15 d'octubre de 1940 pel règim franquista després de ser sotmès a un consell de guerra sumaríssim.

 

El breu i emotiu acte d'homenatge a Lluís Companys i de condemna a la seva execució va comptar amb la participació de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i bona part dels regidors i regidores que formen part del Ple Municipal. El protagonisme de l'acte, però, va ser per als Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, amb motiu del 20è aniversari de l'entitat. El parlament institucional, doncs, el va fer un dels seus membres. Xavier Olivera va recordar la biografia del president Companys i la trajectòria dels Geganters i Grallers de la vila durant aquests 20 anys. Va cloure el discurs amb un reconeixement especial a totes les persones i famílies que formen o que han format part de l'entitat.

 

A més, l'Escola Municipal de Música va tocar diverses peces per acompanyar l'acte, com el Cant dels Ocells o el Cant dels Segadors, himne en el que van comptar amb les veus de la Societat Coral la Unió i de bona part del públic present. Per últim, tant la corporació municipal en ple com diversos partits polítics i entitats van fer ofrenes florals al monument que recorda la figura del president Companys i que es troba en la plaça que duu el seu nom.


Imatges relacionades

 • 141016 homenatgelluiscompanys escolamusica

  141016 homenatgelluiscompanys escolamusica

 • 141016 homenatge lluiscompanys xavierolivera gegantersgrallers

  141016 homenatge lluiscompanys xavierolivera gegantersgrallers

 • 141016 homenatge lluiscompanys regidorsajuntament2

  141016 homenatge lluiscompanys regidorsajuntament2

 • 141016 homenatge lluiscompanys public

  141016 homenatge lluiscompanys public

 • 141016 homenatge lluiscompanys escolamusica public

  141016 homenatge lluiscompanys escolamusica public

 • 141016 homenatge lluiscompanys coralunio

  141016 homenatge lluiscompanys coralunio

Enllaços relacionats