Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

La Fira de Santa Llúcia dóna el tret de sortida a les festes de Nadal

12 de desembre de 2014Aquest cap de setmana també se celebren els actes de suport a la Marató amb una caminada a Gallecs, la Festa de Cap Nen sense Joguina i s'inaugura l'Exposició de Pessebres

 

La Fira de Santa Llúcia se celebra aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, a la Zona de Vianants del centre de la vila. Dissabte estarà oberta de 10 a 21h; diumenge, de 10 a 20h. Enguany, hi haurà 80 parades de comerciants i entitats del municipi. El recorregut inaugural que farà l'Alcaldessa Teresa Padrós acompanyada d'altres regidors i regidores del consistori es realitzarà a les 11h del dissabte.

 

A més de les parades, la Fira de Santa Llúcia acull diversos reclams, com tallers, activitats solidàries, actuacions i inflables per als més petits, entre altres. Per facilitar l'accés dels visitants, s'habiliten aparcaments al Mas Pla (entre els carrers Camí Reial, Josep Brunés, Tarradellas i Sant Miquel), al costat de la plaça de Ca l'Estruch i al pavelló d'esports. La Policia Local, els voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja han coordinat un dispositiu de seguretat amb l'Ajuntament per donar servei a aquest esdeveniment i altres que tenen lloc aquest cap de setmana.

 

"Esperem que la Fira de Santa Llúcia sigui un èxit, com cada any, i que molta gent de la vila i dels pobles del voltant apostin per aquesta fira", desitja Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Amb les 80 parades "s'ocupa tot l'espai disponible", especifica Rovira. La Fira de Santa Llúcia s'ubica a la Zona de Vianants del centre, el seu lloc tradicional, però amb una modificació respecte als anys anteriors. Es tracta de l'ocupació d'un tram del carrer Padró (entre els carrers Cinto Verdaguer i Barcelona). "Aquest tram del carrer Padró queda tallat al trànsit des de les 18h d'aquest divendres i fins a la mitjanit de diumenge a dilluns", concreta el regidor. El carrer Padró substitueix així al carrer Anselm Clavé, que aquest any quedarà alliberat de la Fira de Santa Llúcia. El canvi s'ha fet per donar més unitat al conjunt, que ocuparà també les places de la Vila i Onze de Setembre, el tram del Camí Reial que travessa la Zona de Vianants i el carrer Estació.

 

La Fira de Santa Llúcia és el primer esdeveniment de les festes de Nadal, que compta amb un farcit programa d'actes culturals, lúdics, festius i solidaris. La vila, però, viu ja immersa en l'ambient nadalenc des de l'encesa de la il·luminació especial, el passat 28 de novembre, al centre i altres zones comercials del municipi. Es pot consultar tota la programació de les festes de Nadal l'enllaç i document adjunts.

 

Actes dins la Fira de Santa Llúcia

En el marc de la Fira de Santa Llúcia hi haurà tallers, animació i inflables per a infants, a més a més dels següents actes:

 

Dissabte 13

-11.15h. Actuació del grup graller el Ramat.

-D'11.30 a 14.30h. Taller de consum responsable.

-12.00h. Actuació de Ball en línia.

-De 18 a 20h. Tió solidari amb les persones amb pocs recursos, amb animació infantil del grup Rovell d'Ou.


Diumenge 14

-De 13.00 a 13.30h. Concert de piano de Miranda Fernández.

-13.30h. Geganters.

-19.45h. Sorteig de la panera de Nadal dels comerciants de la Fira de Sta. Llúcia.

-20.00h. Cloenda de la Fira de Sta. Llúcia.

 

Altres actes del cap de setmana

Dissabte a la tarda se celebra la Festa de la campanya Cap Nen sense Joguina, amb l'objectiu de recollir regals per a què tots els infants en tinguin. Tindrà lloc de 17 a 21h, amb la plaça de Ca l'Estruch com a espai central, on hi haurà tallers, jocs i xocolatada. Tot plegat s'animarà amb una batukada que sortirà de la plaça per fer una cercavila a diversos carrers del poble.

 

Diumenge 14 tindran lloc diverses activitats de suport a la Marató de TV3, també a la plaça Onze de Setembre i junt amb la Fira de Santa Llúcia. Es tracta d'una botifarrada popular (a les 13.30h) i d'una ballada de sardanes, amb taller de les colles del ball de gitanes i un concert de nadales de l'Escola Municipal de Música (de 17 a 19.30h). A banda, tothom qui ho vulgui pot unir-se a la caminada solidària a Gallecs 'Si et mous, bategues'. El grup sortirà a les 10.00h des de la plaça de la Vila. A Gallecs es trobaran amb altres excursionistes vinguts de 5 municipis diferents, a les 12h, quan es preveu fer una festa conjunta a la plaça de Santa Maria de Gallecs.

 

El mateix diumenge, a les 11.30h, s'inaugura la 32a Exposició de Pessebres, a la Masia de Can Malla (Carrer de Dalt-carrer Enric Borràs) i amb una ballada de sardanes interpretades per la Cobla Vila d'Olesa. La mostra es podrà visitar fins al 18 de gener.

 

Un bon nombre d'entitats del municipi participen en l'organització d'aquests i altres actes de Nadal. Es poden consultar tots els detalls a l'enllaç i document adjunts.


Imatges relacionades

  • 131209 firasantallucia ambient dia

    131209 firasantallucia ambient dia

  • L'Alcaldessa Teresa Padrós, representants de les associacions de comerciants, la regidora Sanz i el regidor Abascal encenen la il·luminació nadalenca.

    L'Alcaldessa Teresa Padrós, representants de les associacions de comerciants, la regidora Sanz i el regidor Abascal encenen la il·luminació nadalenca.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats