Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

Nou èxit del Mercat Medieval, que torna a atreure uns 30 mil visitants durant el cap de setmana

13 d'abril de 2015El Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, que s'ha celebrat aquest cap de setmana, ha tornat a assolir un gran èxit pel que fa a l'afluència de públic. S'ha calculat, mitjançant dos punts de control, que durant els dos dies van visitar-lo unes 32.000 persones. Aquestes van poder passejar per la zona amb parades que oferien tota mena de productes, gaudir dels diversos espectacles i actuacions, vibrar amb les lluites de cavallers medievals, degustar productes gastronòmics, completar una visita guiada al Castell de Plegamans, divertir-se amb jocs tradicionals i inflables per a la canalla i admirar les exhibicions de falconeria, entre moltes altres activitats. La inversió feta enguany per l'Ajuntament per organitzar el Mercat Medieval suposa un import de 29.970€.

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, va fer una "valoració molt positiva" poc abans de la cloenda del Mercat Medieval, en el programa especial que Ràdio Palau va emetre en directe i des del mateix esdeveniment. "El Mercat Medieval és ja un molt bon aparador del nostre poble, que compta amb molts atractius i amb un teixit social molt participatiu, cívic i solidari", subratlla Padrós, qui agraeix "la participació activa de tantes persones i entitats que fan que cada any sigui tot un èxit".

 

Miquel Rovira, regidor de Cultura, Comerç i Turisme del consistori, comparteix aquesta satisfacció: "Hem tingut una gran afluència de gent durant els dos dies; i cal destacar que moltes de les persones vénen de fora, d'altres municipis i comarques". En aquest sentit, i donades les aglomeracions que hi havia en els moments de màxima afluència, el regidor comenta que "ha estat un encert alliberar de parades el tram més estret d'un dels carrers, evitant així que es formessin taps".

 

El fet que enguany el Mercat Medieval s'hagi avançat gairebé un mes respecte a les dates habituals no ha afectat, doncs, a l'afluència de gent, tant o més significativa que els darrers anys. "N'hi ha que diuen que són millors dates perquè encara no fa tanta calor i el cert és que hem tingut sort pel que fa al bon temps que hem tingut; de cara a l'any que ve s'haurà d'estudiar si s'organitza a l'abril o es torna a celebrar al maig", comenta Rovira. Pel que fa a les vendes, la satisfacció és major o menor segons cada venedor: "Els del sector de la restauració estan en general molt contents, així com bona part de les parades, però sempre n'hi ha que venen més que d'altres en funció dels productes que ofereixen i l'estratègia de venda", explica Rovira.

 

El Mercat Medieval ha coincidit enguany amb altres esdeveniments que se celebraven al poble el mateix cap de setmana. En concret, amb la Fira d'Antiguitats que se celebra el segon diumenge de cada mes i la tradicional Festa del Roser. El regidor Rovira considera que "la coincidència ha estat positiva, ja que s'han creat sinergies entre els diversos actes fent que molta gent que acudia al Mercat Medieval s'acostés també a veure els altres esdeveniments".

 

Espectacles i atractius

Les novetats més importants d'enguany han tingut a veure amb els espectacles. S'ha estrenat una nova cloenda, diumenge al vespre, que consistia en un sensacional espectacle pirotècnic amb el Castell de Plegamans com a protagonista. Aquest nou fi de festa va suposar que s'avancés a la tarda de dissabte el Torneig Medieval amb cavalls, que un any més va ser un dels actes amb més públic. També el mateix dissabte es va estrenar un nou espectacle de foc i malabars. Com a novetat, el Taller de les Arts va organitzar una marató de dibuix a diversos indrets del municipi. Tot combinat amb l'animació i representacions de carrer i les actuacions organitzades per entitats del municipi, des de la ballada dels Geganters i Grallers fins al correfoc dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, passant per les gralles del Ramat, els balls del Centre Cultural Andalús, les havaneres dels Escamarlans de Palau, la dansa oriental de diversos grups, els concerts de flauta travessera i clarinet de l'Escola Municipal de Música...

 

Incident

Hi va haver, però, un incident en l'espectacle pirotècnic final, quan un dels coets que anunciaven l'inici dels focs artificials al Castell de Plegamans va fer una trajectòria errònia, esclatant a prop d'un grup de persones que formaven part del públic. Van ser ateses de forma immediata pels voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, així com per part dels agents de la Policia i Local i els Mossos d'Esquadra. Tres d'aquestes persones van ser traslladades en ambulància pel Servei d'Emergències Mèdiques fins a l'Hospital de Mollet. Una d'elles, per les esgarrapades provocades per la sorra que va sortir disparada en esclatar el coet. Les altres dues, per trobar-se atordides i marejades per l'esclat.

 

Després del reconeixement mèdic totes elles van ser donades d'alta sense cap afectació remarcable, tal i com afirma el regidor Miquel Rovira, que es va desplaçar la mateixa nit de diumenge fins a l'hospital per interessar-se'n. "Va ser un accident fortuït i completament imprevisible", explica Rovira, qui confirma que l'empresa que va fer l'espectacle pirotècnic té una llarga experiència en l'organització d'aquests esdeveniments i que va seguir tots els procediments de seguretat habituals. De la mateixa manera, tant l'Ajuntament com l'empresa que va fer l'espectacle compten amb les assegurances pertinents i s'han seguit els plans de protecció establerts i pertinents per a aquesta mena d'exhibicions.

 

En el moment de l'accident hi era a l'indret l'ambulància de Creu Roja així com tres voluntaris d'aquesta entitat i cinc més de Protecció Civil, que hi tenia a la zona dos vehicles. També van intervenir-hi dues patrulles de la Policia Local, amb quatre agents, i una més dels Mossos d'Esquadra, amb dos professionals més. Les persones afectades van ser ateses immediatament, primer per aquest dispositiu i, uns 10 minuts més tard de fer l'avís, per dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques, que són les que finalment es van endur tres persones fins a l'Hospital de Mollet.


Imatges relacionades

 • Torneig Medieval amb cavalls. Mercat Medieval 2015.

  Torneig Medieval amb cavalls. Mercat Medieval 2015.

 • Parades al Mercat Medieval 2015.

  Parades al Mercat Medieval 2015.

 • Animació de carrer en l'obertura del Mercat Medieval 2015.

  Animació de carrer en l'obertura del Mercat Medieval 2015.

 • Parades al Mercat Medieval 2015.

  Parades al Mercat Medieval 2015.

 • Espectacle de falconeria al Mercat Medieval 2015.

  Espectacle de falconeria al Mercat Medieval 2015.

 • Espectacle de foc Excalibur al Mercat Medieval 2015.

  Espectacle de foc Excalibur al Mercat Medieval 2015.

 • Correfoc dels Deixebles de la Pedra Llarga al Mercat Medieval 2015.

  Correfoc dels Deixebles de la Pedra Llarga al Mercat Medieval 2015.

 • Espectacle pirotècnic al Castell de Plegamans. Mercat Medieval 2015.

  Espectacle pirotècnic al Castell de Plegamans. Mercat Medieval 2015.

 • El parc de Can Linares al Mercat Medieval 2015.

  El parc de Can Linares al Mercat Medieval 2015.

 • L'Alcaldessa, Teresa Padrós, entrevistada al programa especial de Ràdio Palau amb motiu del Mercat Medieval 2015.

  L'Alcaldessa, Teresa Padrós, entrevistada al programa especial de Ràdio Palau amb motiu del Mercat Medieval 2015.

 • El regidor Miquel Rovira, entrevistat en el programa especial de Ràdio Palau amb motiu del Mercat Medieval 2015.

  El regidor Miquel Rovira, entrevistat en el programa especial de Ràdio Palau amb motiu del Mercat Medieval 2015.