Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

Un centenar de persones participen a la presentació de Temps era Temps, de Jaume Ventura i Nualart

22 d'abril de 2015Jaume Ventura i Nualart, veí de Palau-solità i Plegamans, va presentar ahir a la tarda el seu llibre Temps era Temps, un recull fotogràfic de la història del municipi des de 1910 fins a 1970, davant d’un centenar de persones que van omplir l’Auditori de Can Cortès. Segons va dir Ventura, les imatges “són autoafirmació de l’orgull de viure on vivim i també una mena d’àncora que ens enganxa amb les nostres arrels i, cada pàgina ens convida a estimar el que tenim”.

 

Temps era Temps ha estat possible gràcies a la col·laboració de molts veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans que han facilitat l’accés a les seves fotografies personals, les han cedit per al llibre i han ajudat a identificar les persones que hi apareixen. De fet, aquest darrer aspecte és el que Ventura va definir com “la tasca més complicada: cercar els noms de les persones i els anys en què es va fer la fotografia”. En total, han estat prop d’una vuitantena de persones les que han col·laborat en fer possible el llibre.

 

De fet, Ventura va destacar que “s’han aconseguit prop de 400 imatges, moltes d’elles inèdites, de les que 214 surten al llibre”. Temps era Temps està estructurat per temàtiques i anys dins d’apartats com els actes religiosos, el ball de gitanes, Ca l’Estruch, l’Afrisa, el Castell de Plegamans, festes populars i excursions, indrets, cases i edificis, l’activitat a pagès, l’Alzina, les escoles, l’esport, les persones, Santa Maria de Palau-solità, Sant Genís de Plegamans i el transport.

 

El llibre recull imatges molt destacades com una fotografia de l’any 1951 en què, amb motiu del 50è aniversari de Ca l’Estruch, apareix tot el personal que hi treballava i estan identificades la major part de les persones retratades. Jaume Ventura també va destacar d’altres imatges i va fer menció d’unes “esplèndides fotografies de l’Arxiu Nacional de Catalunya i del Centre Excursionista de Catalunya: en elles veureu tal i com era el nostre poble entre els anys 1918 i 1930. A més, l’Arxiu de la Fundació Folch i Torres i l’Arxiu de l’Escola Folch i Torres també ens n’han cedit”.

 

Jaume Ventura va fer menció especial de totes les persones que han col·laborat amb la cessió d’imatges i va agrair a l’Ajuntament l’edició del llibre. Les persones col·laboradores han estat: Encarna Acosta Viaplana, Josep Acosta Viaplana, Teresa Acosta Viaplana, Lourdes Agustí Font, Mecè Arumí Padró, Jaume Ballbé Costa, Mercè Ballbé Simona, Carme Boix Llargués, Salvador Brunés Nualart, Àngela Brunés Tarté, Joan Carol Mumbrú, Albert Casañé Puig, Tomas Castells Manent, Josep Castellvell Torras, Maria Coderch Viaplana, Llorenç Costajussá Durán, Josep Cuyás Riera, Jesús Diaz Vilardell, Pere Durán Olivé, Joan Duran Truyols, Isidre Estrada Llargués, Josep Estrada Lleonart, Maria Rosa Font Masclans, Hortènsia Garcia Jiménez, Antònia Ginestós Rocabruna, Carme Ginestós Rocabruna, Maria Ginestós Rocabruna, Josep Llargués Manent, Joan Malla Expósito, Pere Malla Viaplana, Ramon Manent Sapés, Joaquim Marsal Soler, Miquel Mas Truyols, Josep Nualart Fábregas, Mercè Nualart Fábregas, Rafael Nualart Rocabruna, Florenci Nualart Viaplana, Dolors Oliva Camps, Jaume Olivé Butjosa, Jaume Oliveras Planellas, Montserrat Oliveras Rodriguez, Beneta Oromí Llubes, Jaume Padrós Estrada, Josep Perramón Brunés, Assumpció Pla Puigneró, Conxita Ponsa Plans, Maria Pugés Ventura, Joan Rabassó Estrada, Joan Rebollar Segalés, Josefina Riera Font, Montserrat Riera Ros, Pepita Roca Catafau, Josep Rocabayera Brunés, Teresa Rocabruna Contcuberta, Joaquima Rocabruna Fontcuberta, Núria Sagués Humet, Francesc Serracanta Llacuna, Martí Serratacó Simona, Dolors Silvestre, Francesc Vilardell Ballbe.

 

Temps era Temps es podrà comprar demà, durant la Diada de Sant Jordi a la Plaça de Ca l’Estruch, a un preu de 7 euros.


Imatges relacionades

  • Jaume Ventura signant llibres

    Jaume Ventura signant llibres

  • Presentació del llibre Temps era Temps a càrrec de Joan Navarro i Jaume Ventura

    Presentació del llibre Temps era Temps a càrrec de Joan Navarro i Jaume Ventura