Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost
    |
  • Imprimeix la pàgina

Les parelles de la 23a edició del Voluntariat per la Llengua fan una excursió per l'entorn de la vila

18 de maig de 2015Les parelles de l'actual edició del Voluntariat per la Llengua i alumnes del curs corresponent al nivell B2 de català han realitzat una excursió per Palau-solità i Plegamans que els va dur des de Can Cortès, al centre de la vila, fins a Can Duran, una masia ubicada en un paratge boscós i envoltat de camps. En aquest indret van visitar el Museu del Racó de l'Avi, on s'exposen eines i estris tradicionals de pagès.

 

Van anar-hi acompanyats de Miquel Rovira, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, qui subratlla "la dedicació dels voluntaris que reserven part del seu temps a conversar amb persones que volen millorar el seu nivell de català". El regidor també posa en valor "l'interès i l'esforç de les persones que no tenen el català com a llengua materna però volen aprendre'l per conèixer millor la cultura catalana alhora que creen noves amistats".

 

Aquesta activitat que es va iniciar l’any 2013 amb el nom de Mou-te en català i organitzada conjuntament amb la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, està emmarcada dins les activitats de dinamització del programa Voluntariat per la Llengua i vol fomentar entre les parelles lingüístiques l’hàbit de passejar tot conversant en català a través d’unes rutes pel municipi, que serveixen també per poder conèixer l’entorn urbà i paisatgístic.

 

L'actual edició del Voluntariat per la Llengua, que aplega 20 parelles, es va presentar a principis d'aquest mes de maig, a l'Auditori de Can Cortès. A banda de l'excursió a Can Duran, les parelles lingüístiques faran una visita cultural a Girona. El Voluntariat per la Llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.


Imatges relacionades

  • El grup del Voluntariat per la Llengua i dels cursos de català, abans de fer l'excursió a Can Duran i acompanyats pel regidor Miquel Rovira.

    El grup del Voluntariat per la Llengua i dels cursos de català, abans de fer l'excursió a Can Duran i acompanyats pel regidor Miquel Rovira.

Enllaços relacionats