Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

El Museu Parroquial reobrirà amb una exposició aquesta propera tardor

22 d'abril de 2016Els Amics del Museu i del Patrimoni fan aquest anunci en l’acte de renovació del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

 

El Museu Parroquial de Santa Maria de Palau-solità tornarà a exhibir part del seu fons a partir de la propera tardor, quan és previst organitzar una exposició que vol mostrar a la ciutadania la història del propi museu. La mostra es podrà visitar a la sala de la Masia de Can Cortès que acull el propi museu. Actualment es troba tancat perquè encara s’estan fent tasques d’inventariat i catalogació del fons, que compta amb unes 2.000 peces.

 

Aquesta reobertura s’ha anunciat avui en l’acte de presentació de la renovació del conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Amics del Museu Parroquial i del Patrimoni Cultural de Palau-solità i Plegamans. El conveni, de vigència anual, regula la donació de 20.000€ que l’Ajuntament atorga a l’associació per a la realització de diverses tasques. Entre altres treballs, s’hi detalla continuar amb l’inventari i catalogació del fons museístic, potenciar la difusió del contingut del museu i del patrimoni cultural, mantenir i conservar el fons, fomentar esdeveniments culturals com exposicions o conferències...

 

En l’acte hi eren presents Joan Navarro, president de l’Associació d’Amics del Museu Parroquial i del Patrimoni Cultural, Jordi Pujol, regidor de Cultura i Patrimoni, i Jaume Oliveras, Tinent d’Alcaldia i regidor de Turisme. Navarro ha explicat que l’exposició inicial “mostrarà la història del propi museu, buscant la part més didàctica i centrant-se en la informació i el concepte”. Per aquest motiu, la idea és que el museu organitzi exposicions temàtiques centrades en un tema, coordinant-se amb el calendari escolar per facilitar que l’alumnat del municipi pugui conèixer part del patrimoni del museu en cada exposició. Volem que sigui un museu viu, lligant-lo a altres àmbits i anar ampliant la tasca de cara a conservar i difondre el ric patrimoni cultural del poble, així com contribuir a la potenciació del turisme”, ha afegit Navarro.

 

El regidor de Cultura i Patrimoni, Jordi Pujol, s’ha mostrat satisfet en destacar que la prioritat actual és “donar impuls a les exposicions per donar a conèixer el patrimoni a la ciutadania i especialment a l’alumnat dels centres educatius del poble”. “A llarg termini –ha continuat Pujol-, es vol editar un llibre que reculli el patrimoni que constitueixen les masies del poble i, finalment, que tinguem un museu que potenciï el patrimoni local i sigui un impuls per al turisme”. Jaume Oliveras, regidor de Turisme, ha destacat sobre aquest punt que l’Ajuntament ja està treballant amb la Diputació de Barcelona per “elaborar un pla de turisme que estableixi un full de ruta per donar a conèixer els atractius del poble, aprofitar el potencial que té i atreure més turisme”.

 

Tornant al Museu Parroquial, el president de l’Associació ha explicat que la prioritat en aquests moments és finalitzar l’inventari de les peces, tasca que pot trigar en culminar-se “uns dos anys”. A partir d’aquí, “el museu s’ha de fer gran”, ha avançat Navarro alhora que ha comentat que a llarg termini es vol que compleixi amb les condicions per integrar-se a les xarxes de museus de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.


Imatges relacionades

 • Joan Navarro, Jordi Pujol i Jaume Oliveras en l'acte de presentació del conveni anual entre l'Ajuntament i els Amics del Museu.

  Joan Navarro, Jordi Pujol i Jaume Oliveras en l'acte de presentació del conveni anual entre l'Ajuntament i els Amics del Museu.

 • Una de les peces del Museu Parroquial.

  Una de les peces del Museu Parroquial.

 • El Museu Parroquial s'ubica en una sala de Can Cortès.

  El Museu Parroquial s'ubica en una sala de Can Cortès.