Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

Concurs d’idees per escollir el disseny arquitectònic de la nova Biblioteca Municipal

27 de juliol de 2016Tècnics de la Diputació es reuneixen amb l’Ajuntament per explicar el procés de redacció de l’avantprojecte

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Diputació de Barcelona continuen avançant en el procés de creació de la futura nova Biblioteca Municipal. El darrer pas ha estat una reunió, mantinguda aquest dilluns, en la que personal del Servei d’Equipaments i Espais Públics de la Diputació ha explicat els detalls del concurs d’idees que es convocarà per adjudicar l’avantprojecte de l’edifici que acollirà la nova biblioteca. Els regidors Jordi Pujol (Cultura) i Miquel Rovira (Urbanisme) i la regidora Laura Navarro (Projectes) van participar en la reunió com a representants de l’Ajuntament, junt amb personal tècnic del consistori.

 

Es preveu que es convoqui el concurs en uns dos mesos i que a finals d’any s’escullin les cinc propostes finalistes i, entre elles, la guanyadora. “Voldria que tot el procés avancés més de pressa, si bé ens consta que la Diputació fa tot el possible per escurçar els terminis”, se sincera Jordi Pujol. El regidor de Cultura sí que es mostra satisfet pel que fa al tipus de concurs que es convoca per decidir l’avantprojecte arquitectònic: “Permet incorporar modificacions sobre la proposta escollida sense haver de convocar nous concursos”. Un altre avantatge, comenta Pujol, és que no sols resultarà elegida la idea, sinó que l’equip que la presenti serà també l’encarregat d’elaborar l’avantprojecte: “Això farà que es desenvolupi de forma més ràpida perquè ja hi hauran treballat”.

 

La proposta guanyadora obtindrà un premi de 20.000€, uns diners que es descomptaran de la redacció del projecte executiu, que es preveu que suposarà una inversió de 150.000€. Les altres quatre finalistes rebran 3.000€ cadascuna. Això permet que l’avantprojecte pugui combinar idees de les propostes finalistes amb la guanyadora. Tanmateix, tots els projectes han de complir amb les directrius del Programa funcional de la Biblioteca Municipal elaborat per la Diputació. És previst que aquest document sigui aprovat pel Ple Municipal en la sessió d’aquest dijous 28 de juliol.

 

Un altre aspecte que hauran de tenir en compte els equips arquitectònics que s’hi presentin és que el futur equipament haurà de complir amb la directiva europea 2010/31/UE, relativa a l’eficiència energètica dels edificis. Entre altres qüestions, estableix que els edificis públics de nova construcció han d’assolir un consum d’energia gairebé nul a partir del 31 de desembre del 2018. La Diputació i l’Ajuntament compten amb l’assessorament i la col·laboració de l’associació Green Building Council en aquest aspecte. “Aquest punt és també molt positiu, perquè suposarà un estalvi en el costos anuals, bàsicament de climatització”, considera Pujol. També posa en valor que els equips que es presentin al concurs tinguin en compte aquesta obligació des de l’inici.

 

Pel que fa al procés participatiu, Pujol recorda que es durà a terme més endavant, tal i com es va explicar en la presentació pública del Programa funcional: “Serà per definir l’ànima de la biblioteca”. És a dir, el contingut de l’equipament, els serveis, activitats i espais específics que hi haurà i que s’han d’adaptar a les característiques i necessitats de la vila. “Volem treballar el procés participatiu des del Pla d’Acció Cultural que s’elaborarà en els propers mesos, perquè entenem que la biblioteca n’és una part i ha d’estar inclosa en aquest tot”, explica el regidor de Cultura.


Imatges relacionades

  • Reunió entre tècnics de la Diputació de Barcelona i responsables de l'Ajuntament per explicar el concurs d'idees de la nova Biblioteca Municipal.

    Reunió entre tècnics de la Diputació de Barcelona i responsables de l'Ajuntament per explicar el concurs d'idees de la nova Biblioteca Municipal.

  • Terreny on s'ubicarà la nova biblioteca.

    Terreny on s'ubicarà la nova biblioteca.

Documentació adjunta