Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

L’Ajuntament engega el procés participatiu per elaborar el Pla d’Acció Cultural

16 de setembre de 2016El Pla d’Acció Cultural de Palau-solità i Plegamans comença a caminar. Així ho ha anunciat Jordi Pujol, regidor de Cultura, en la reunió que s’ha dut a terme aquest dimecres amb representants de bona part de les entitats culturals del municipi.

 

“L’objectiu és que el poble decideixi quin tipus de cultura vol i cap a on s’ha d’encaminar l’acció cultural en els propers anys”, explica Jordi Pujol en una entrevista a Ràdio Palau. “Volem que tingui el màxim consens i que es faci des de la base, des de la ciutadania”, afegeix el regidor.

 

Per aquest motiu l’Ajuntament engegarà en les properes setmanes un procés participatiu per elaborar el Pla d’Acció Cultural. En primer lloc, ja s’ha contractat una persona, mitjançant el Pla d’Ocupació Municipal 2016, perquè organitzi aquest procés i coordini la redacció del document, junt amb el tècnic municipal de Cultura.

Properament s’anunciarà la data d’un taller participatiu, obert a totes les entitats i totes les persones que vulguin involucrar-s’hi. Serà el primer pas per començar a perfilar el Pla d’Acció Cultural i establir la metodologia de treball que compartiran el consistori, les entitats i les persones que vulguin participar-hi. La intenció de l’Ajuntament és dur a terme aquest taller a principis d’octubre.

 

En paral·lel es farà una enquesta oberta a tothom per tenir una primera diagnosi de l’estat de la cultura a la vila en base a l’opinió de la ciutadania sobre aspectes com les activitats que s’organitzen, l’assistència als actes, l’ús de determinats equipaments i aquelles accions que es troben a faltar per potenciar la cultura, entre altres aspectes.

 

“Treballem amb l’objectiu d’aprovar el Pla d’Acció Cultural en el termini d’un any”, avança el regidor Pujol. “Volem que reculli on som en l’aspecte cultural, que estableixi un full de ruta per saber cap a on caminar i que reculli tot el que es pugui incorporar a partir de les propostes del procés participatiu”, amplia. Això, segons el regidor, inclou una anàlisi dels espais i equipaments culturals.

 

En aquest sentit, i segons Pujol, des de l’Ajuntament es vol incloure “la definició de l’ànima de la nova Biblioteca Municipal al Pla d’Acció Cultural. “Volem que sigui l’eix central de la cultura a la vila?”, pregunta el regidor per abordar la qüestió. Aquest punt entra en conflicte amb una de les peticions que l’associació Palau vol Biblioteca va expressar en la reunió. L’entitat considera que la definició dels usos i activitats de la futura nova Biblioteca Municipal ha de tenir un procés participatiu propi i independent.

 


Imatges relacionades

  • Membres de bona part de les entitats de cultura popular i festes en el Guirigall de la Festa Major 2016. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

    Membres de bona part de les entitats de cultura popular i festes en el Guirigall de la Festa Major 2016. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.