Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Palau-solità i Plegamans acull la major representació dels ‘Pastorets’ per celebrar-ne el Centenari

4 d'octubre de 2016Tres-cents actors i actrius de vint grups teatrals de tot Catalunya representen l’obra escrita per Josep M. Folch i Torres

 

Palau-solità i Plegamans ha acollit aquest cap de setmana l’acte central del Centenari dels Pastorets d’en Josep M. Folch i Torres, que es va representar per primer cop el 24 de desembre del 1916. A l’escenari instal·lat a la pista coberta del pavelló d’esports s’hi van anar succeint els vint quadres representats per vint grups teatrals, entre els que hi havia el local, Farrigo-Farrago.

 

El públic, format aproximadament per unes 600 persones, va vibrar amb les aventures d’en Lluquet i en Rovelló en el seu enfrontament amb el dimoni i els seus sequaços. En total, unes tres hores d’espectacle teatral amb una excel·lent coordinació de tots els grups participants.

 

La representació va ser el plat principal de la jornada central del Centenari, però no va ser pas l’únic. Una quarantena de voluntaris i voluntàries van treballar de valent per fer realitat totes les activitats. Durant el matí, el centre de la vila es va omplir d’activitats i tallers per a infants i adults. Al migdia, els jardins de la Casa Folch, residència d’estiueig i refugi durant la guerra per al cèlebre escriptor i la seva família, van ser l’escenari d’un merescut homenatge als més veterans i veteranes; als qui cada Nadal i des de fa dècades fan possible la representació dels Pastorets als seus pobles, barris i ciutats.

 

Aquest acte va servir també per homenatjar en Ramon Folch i Camarasa, escriptor i fill de Josep M. Folch i Torres, qui no es va cansar d’agrair la feina de totes les persones que han fet possible el Centenari i que es mantingui tan viva l’obra del seu pare. A la tarda, Folch i Camarasa va prendre part també als parlaments previs a la representació dels Pastorets, on va fer gala del seu agudíssim sentit de l’humor: “El Centenari dels Pastorets coincideix en aquest mes d’octubre amb el meu 90è aniversari, cosa que em fa molta il·lusió perquè és el primer cop que faig 90 anys!”.

 

L’acte d’homenatge a la Casa Folch, al qual van assistir-hi unes 200 persones, va comptar amb Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans; Lluís Puig i Gordi, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya; Jordi Pujol, regidor de Cultura de l’Ajuntament; i Lenke Kovács, comissària del Centenari dels Pastorets. Ja a la tarda, als parlaments previs de la representació, van prendre de nou la paraula Padrós, Pujol i Folch i Camarasa, a més de Lleonart del Río, de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Aquesta és l’entitat que organitza el Centenari, junt amb la Fundació Folch i Torres, arxiu-museu que es pot visitar al Castell de Plegamans.

 

El Centenari va iniciar-se el 17 d’octubre de l’any passat, en un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. La cloenda tindrà lloc el 10 de desembre a Montserrat. Entremig, tota mena d’activitats a diversos indrets de Catalunya fan un merescut homenatge a la que probablement sigui l’obra teatral que s’ha representat més vegades.


Imatges relacionades

 • 161004 pastorets centenari representacio

  161004 pastorets centenari representacio

 • 161004 pastorets centenari representacio parlaments

  161004 pastorets centenari representacio parlaments

 • 161004 pastorets centenari representacio lluquet rovello

  161004 pastorets centenari representacio lluquet rovello

 • 161004 pastorets centenari representacio farrigofarrago

  161004 pastorets centenari representacio farrigofarrago

 • 161004 pastorets centenari homenatge veterans

  161004 pastorets centenari homenatge veterans

 • 161004 pastorets centenari homenatge ramon folch

  161004 pastorets centenari homenatge ramon folch

 • 161004 pastorets centenari casafolch2

  161004 pastorets centenari casafolch2

 • 161004 pastorets centenari casafolch1

  161004 pastorets centenari casafolch1

 • 161004 pastorets centenari representacio public

  161004 pastorets centenari representacio public

Enllaços relacionats