Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon se celebra de l’1 al 3 de setembre a Palau-solità i Plegamans

27 de juliol de 2017A més de múltiples activitats de l’univers ‘friqui’, enguany inclou un concert de Gigatrón i cinema a la fresca

 

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon celebra la quarta edició els dies 1, 2 i 3 de setembre a Palau-solità i Plegamans. L’organització està encara tancant el programa definitiu, que comptarà amb un centenar d’activitats, però ja ha avançat algunes de les novetats més rellevants, com el concert que oferirà el grup valencià Gigatrón, o la sessió de cinema a la fresca amb la projecció de ‘Guardianes de la Galaxia 2’. També s’estrena una secció destinada a la gamificació, amb xerrades i exemples sobre com utilitzar el joc com a mètode d’aprenentatge i com introduir-lo a les aules.

 

La intenció de Fancon torna a ser atreure tota mena de públics: famílies, infants i persones de totes les edats. Això sí, sense oblidar el públic més fidel: joves aficionats a qualsevol de les disciplines de l’oci alternatiu, sovint conegut com a friqui. Hi haurà tota mena d’activitats: jocs de taula, videojocs, otaku, miniatures, il·lustracions, literatura, esports alternatius, espai de podcasts, cinema... De nou, Fancon aplegarà totes aquestes disciplines des d’un enfoc doble: com a entreteniment i per divulgar aquest tipus d’oci entre el públic general; i com a lloc de trobada per a professionals i experts, ja siguin empreses consolidades, nous emprenedors, artistes o creadors. De fet aquest any creixerà el nombre d’expositors.

 

Repetiran els espectacles multitudinaris, com les lluites de Pressing Catch o la Zombie Walk. Aquests precediran el concert de Gigatrón. Tot plegat farà que sigui el vespre i nit de dissabte 2 de setembre quan hi hagi la major afluència de públic. En aquesta edició, però, Fancon concentrarà tota la seva activitat al pavelló d’Esports Maria Víctor i el seu entorn: pista coberta i Espai Jove l’Escorxador.

 

“Fancon portarà novetats cada any, perquè l’àmbit friqui no s’acaba mai i continua creixent”, explica Joan Carles Tinoco, de Scolfling Club de Rol, una de les entitats organitzadores de Fancon. Amb tot, l’organització ha eliminat alguns espais i activitats respecte a l’any passat per reduir els costos imprevistos que hi va haver i fer que l’edició del 2018, la cinquena, torni a créixer en aquest sentit. Fancon 2017 compta amb un pressupost total de 14.000€. D’aquests, l’Ajuntament n’aporta 8.000€ a través del conveni signat aquest mes de juny. La resta va a càrrec de les entitats organitzadores.


Imatges relacionades

 • 160905 fancon wrestling diumengetarda

  160905 fancon wrestling diumengetarda

 • 160905 fancon pavello jocstaula

  160905 fancon pavello jocstaula

 • 160905 fancon zombis batukada

  160905 fancon zombis batukada

 • 160905 fancon zombis

  160905 fancon zombis

 • 160905 fancon wrestling dissabtenit

  160905 fancon wrestling dissabtenit

 • 160905 fancon pavello estand addiccions

  160905 fancon pavello estand addiccions

Enllaços relacionats