Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

Palau-solità i Plegamans celebra l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre de 2017L’Alcaldessa reivindica que l’Onze de Setembre “és una festa de tot el poble” davant les protestes d’algunes persones

 

Palau-solità i Plegamans ha celebrat aquest matí l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Com cada any, l’acte s’ha organitzat per a tota la ciutadania del municipi, atorgant el protagonisme a les entitats. Enguany ha estat l’Associació Amics del Ferrocarril-Tren de Palau l’encarregada de fer el parlament institucional amb motiu del seu 25è aniversari.

 

Amb tot, el debat sobiranista s’ha fet ben present en l’acte d’avui. Nombroses persones hi han acudit amb pancartes on es podia llegir “Volem votar”. Una minoria ha anat més enllà de la reivindicació, xiulant l’Alcaldessa, Teresa Padrós, i altres regidors i regidores del consistori. Han rebut, però, el suport d’altres persones del públic, incloent-hi entitats i partits sobiranistes.

 

“L’Onze de Setembre és un acte de tot el poble. Respectem la llibertat d’expressió de tothom. No és un acte meu o de tal partit, sinó que és inclusiu, per a tota la ciutadania”, ha manifestat l’Alcaldessa en acabar. “Demà serà un altre dia i hem de viure i conviure tots plegats”, ha afegit. “Jo estic aquí per treballar pel poble. No sóc diputada”, ha recordat queixant-se que s’hagi traslladat aquest debat “al terreny municipal”. Padrós ha avançat que està a l’espera de comptar amb els informes de la secretaria i la intervenció municipal per donar una resposta a la petició de la Generalitat de Catalunya sobre la cessió de locals municipals per al referèndum de l’1 d’octubre.

 

Entitats i cultura popular

“Estem aquí per celebrar la Diada de Catalunya, que ens agermana a tots els catalans”, ha manifestat Lluís Fernández, president de l’Associació Amics del Ferrocarril-Tren de Palau, en tancar el parlament institucional. “Sense implicar-se amb el territori, sense compartir els béns comuns, sense la complicitat amb els anhels de la nostra societat no seríem res més que uns egoistes marginats”, ha declarat per posar en valor la tasca de l’associacionisme: “Un dels pals de paller més arrelats a la societat catalana”. Respecte a la feina de l’entitat, Fernández ha deixat clar que “la millor recompensa és el somriure dels infants quan arrenca el tren”. I és que són els seus membres els qui van crear i fan funcionar ‘el més gran dels petits trens’, que circula al parc de l’Hostal del Fum.

 

La celebració ha començat a les 11 del matí amb la hissada de la senyera per part d’agents dela Policia Local. El monument a Rafael Casanova, situat a la plaça Onze de Setembre, s’ha omplert després d’ofrenes florals. L’Alcaldessa i diversos regidors i regidores hi han dipositat la de l’Ajuntament, que anat seguida de les que han fet entitats i partits polítics del poble. També hi ha hagut temps per a la cultura popular, amb diverses peces interpretades per l’Escola Municipal de Música i la Societat Coral la Unió, i amb una ballada de sardanes. Ramon Ferran, de l’Associació d’Amics de la Música Clàssica, ha estat l’encarregat de presentar l’acte i de recitar un poema. L’acte ha acabat amb tot el públic interpretant el Cant dels Segadors.


Imatges relacionades

 • 170911 diada senyera2

  170911 diada senyera2

 • 170911 diada cantsegadors

  170911 diada cantsegadors

 • 170911 diada ofrena ajuntament 1

  170911 diada ofrena ajuntament 1

 • 170911 diada ofrena ajuntament 2

  170911 diada ofrena ajuntament 2

 • 170911 diada parlament lluisfernandez trenpalau

  170911 diada parlament lluisfernandez trenpalau

 • Sardanes

  Sardanes

 • 170911 diada public volemvotar3

  170911 diada public volemvotar3

 • 170911 diada public volemvotar2

  170911 diada public volemvotar2

 • 170911 diada public volemvotar1

  170911 diada public volemvotar1

 • 170911 diada senyera

  170911 diada senyera

 • 170911 diada escolamusica

  170911 diada escolamusica

 • 170911 diada ramonferran

  170911 diada ramonferran

 • 170911 diada coral

  170911 diada coral

Enllaços relacionats