Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

“L’ànima de la nova Biblioteca”, nou procés participatiu

26 de setembre de 2018 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa un procés participatiu per definir els usos dels diferents espais de la nova Biblioteca Municipal, que es construirà a l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat, al costat de la plaça de l’Alzina. L’objectiu és, partint del projecte guanyador Brullet-De Luna, definir els espais i la funcionalitat de la nova Biblioteca conjuntament amb tota la ciutadania, entitats i col·lectius. Per aconseguir-ho, s’obren dues formes de participació: una enquesta i una jornada participativa, el dissabte 6 d’octubre.

 

L’enquesta

Per recollir totes les propostes i necessitats de la ciutadania, de l’1 al 14 d’octubre, es posarà en marxa una enquesta en línia, a la qual es podrà accedir des de la pàgina principal del web municipal o a través de la pàgina de Participació ciutadana. L’enquesta és totalment anònima i es pot contemplar en només uns minuts.

 

L’enquesta contempla la Biblioteca no només com un espai amb llibres, sinó com un equipament que pot acollir diverses activitats culturals i socials. És per això que a través de les qüestions que es plantegen, es pregunta a la persona enquestada què li agradaria fer a la nova biblioteca (llegir, crear, estudiar, treballar, jugar, fer trobades, assistir a tallers...), com li agradaria fer-ho (sola, en grup o en espais exclusius o col·lectius) i com imagina els espais. D’altra banda, també es pregunta sobre les activitats infantils i els serveis que podria tenir el nou equipament, així com deixa espai a la persona enquestada per expressar qualsevol altre comentari o observació.

 

Jornada participativa

La Sala Polivalent acollirà, dissabte 6 d’octubre, de 10 a 13 h, una jornada participativa oberta a tots els veïns i veïnes, tant a títol individual com a persones representants d’entitats i col·lectius. Es recomana que tothom interessat a participar-hi s’inscrigui prèviament a la Masia de Can Cortès, trucant al 93 864 41 77, enviant un correu electrònic a cultura@palauplegamans.cat o un missatge de Whatsapp al telèfon 637 324 503.

 

Durant la jornada, es portaran a terme diverses dinàmiques de grup i tallers per detectar possibles necessitats de les futures persones usuàries de la Biblioteca, tant pel que fa a l’edifici com als seus serveis i entorn.

 

Un cop finalitzat el procés participatiu, es donaran a conèixer les conclusions amb les propostes de la ciutadania i s’afegiran al projecte de construcció de la nova Biblioteca Municipal.

 

Sol-solet, l’avantprojecte guanyador

La Masia de Can Cortès exposa una maqueta de l’avantprojecte dissenyat per Brullet-De Luna Arquitectes, sota el lema “Sol-solet”, que va ser el guanyador del concurs convocat per la Diputació de Barcelona per dissenyar l’equipament. Es tracta d’un edifici cilíndric, lluminós i diàfan que, a més d’acollir l’equipament, pretén dinamitzar l’espai urbà on s’alçarà, al costat de la plaça de l’Alzina.

 

La maqueta, elaborada pel Taller DX i sota la supervisió de Brullet-De Luna Arqueitectes, presenta l’equipament en escala 1:100. S’han utilitzat materials naturals, sobretot la fusta, i segueix l’estil simple i minimalista de les maquetes actuals. Aquesta tendència es manifesta, per exemple, en els arbres de la maqueta, que es representen sense fulles, per millorar la visibilitat. La maqueta té una mida de 80x80 i està protegida amb una vitrina de metacrilat.


Imatges relacionades

 • Imatge "L'ànima de la nova Biblioteca Municipal"

  Imatge "L'ànima de la nova Biblioteca Municipal"

 • Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

  Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

 • Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

  Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

 • Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

  Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

 • Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

  Maqueta de la nova Biblioteca Municipal

Documentació adjunta

Enllaços relacionats