Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

El projecte de la Biblioteca aturat temporalment després d’una pujada en el seu pressupost inicial

2 de desembre de 2019Malgrat l’augment, l’Ajuntament no renúncia a la seva construcció i ja treballa per buscar més finançament i la reducció del pressupost final

 

El passat 21 d’octubre representants de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans van reunir-se amb la Diputació de Barcelona i el despatx d’arquitectes, redactors del projecte, per parlar de la nova Biblioteca Municipal. El projecte comptava amb un pressupost inicial de 3.680.821 € i després d’aquesta reunió es va informar per part dels arquitecte, Brullet-de Luna, del seu augment fins a 5.141.250 €.

 

L’edifici de la nova Biblioteca ha de ser el primer edifici de Catalunya amb aquestes característiques i dimensions que es construeixi amb energia geotèrmia. En la complexitat d’un edifici amb les dimensions que tindrà és on el despatx d’arquitectes, encarregat del projecte, justifica la pujada del pressupost alhora del desconeixement del què es podria necessitar per la seva construcció.

 

L’augment del pressupost rau en una pujada significativa de l’establert a les bases de la Diputació. En un principi es parlava d’uns 1.186,21 euros per metre quadrat per l’edifici i uns 83,41 euros per metre quadrat per l’exterior, els números finals donaven uns 1.544 euros per metre quadrat per l’edifici i uns 111,59 euros per metre quadrat per l’exterior.

 

Per una banda hi ha hagut un augment del 15% en estructures, un 44% en instal·lacions, que afecta la necessitat de fer servir 4 tubs pel clima en comptes de 2 i pel nombre de pous de geotèrmia necessaris. També augmenta un 8% en la coberta i façana i un 5% en la fonamentació.

 

Actualment la Diputació de Barcelona, qui va encarregar el projecte juntament amb l’Ajuntament, han decidit suspendre el contracte amb el despatx d’arquitectes i aturar temporalment el projecte a causa de les pujades d’aquests aspectes del pressupost inicial.

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans treballa en dues línies de treball principals per tirar endavant el projecte de la Biblioteca municipal, a la qual no es vol renunciar. “Creiem que és un projecte que el poble necessita, que ja és hora que es tingui”, explicava Eva Soler, regidora de Cultura en una roda de premsa per explicar la situació del projecte on també hi era present l’alcalde Oriol Lozano, que també ha remarcat la voluntat de l’Ajuntament per tirar endavant el projecte de la Biblioteca.

 

L’Ajuntament per una banda ja va realitzar un estudi geotèrmica la setmana passada per veure la necessitat de quants pous seran necessaris per assolir aquesta despesa. Principalment hi havia 32 pous pressupostats i amb els resultats d’aquest estudi, es veurà si se’n necessiten més o menys i la reducció de pressupost que se’n pot derivar. Cada pou costa entre 12 mil i 14 mil euros. Aquests pous són els que fan que l’edifici adquireixi una temperatura geotèrmica que fa reduir la despesa energètica per la climatització de l’edifici.

 

 Per altra banda una altra de les línies de treball per part de l’Ajuntament és cercar el màxim de finançament possible via diputació o a través de subvencions. De cara abans d’acabar l’any s’espera poder tenir una reunió de retorn amb les dades dels estudis geotèrmics realitzats per poder acabar de definir el pressupost i poder tirar endavant el projecte i començar la licitació.

 


Imatges relacionades

  • Roda de premsa de la situació actual del projecte de la Biblioteca.

    Roda de premsa de la situació actual del projecte de la Biblioteca.

  • Roda de premsa de la situació actual del projecte de la Biblioteca.

    Roda de premsa de la situació actual del projecte de la Biblioteca.