Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Palau-solità i Plegamans actualitza el Mapa de Patrimoni Cultural i Natural

8 de setembre de 2020El nou inventari es pot consultar per internet i consta de 194 elements amb fitxes informatives

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja disposa del nou Mapa de Patrimoni Cultural, amb l’inventari de 194 elements del patrimoni cultural i natural del terme municipal que ha elaborat la Diputació de Barcelona.

 

Aquest mapa, resultat del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació, s’ha fet amb la col·laboració de diferents persones del municipi i del propi l’Ajuntament, que han aportat els seus coneixements.

 

Dels 194 elements de que consta el mapa, el 60% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 14 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 5 % són documents (fons documentals i d'imatges), un 8 % són immaterials (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 13 % natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

 

Cada element inventariat en el mapa conté una fitxa amb la ubicació, classificació, descripció, història i bibliografia de cada registre. El mapa s'acompanya d'una memòria que fa una valoració global del conjunt patrimonial del municipi. Aquesta eina també permet consultar les dades d’un municipi concret o de diversos municipis segons els interessos de la persona que en fa la cerca.

 

El  Mapa del Patrimoni Cultural local  té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, i fa possible que l'Ajuntament pugui establir mesures per garantir-ne la protecció i conservació, així com per planificar-ne la rendibilització social.

 

L'accés a la informació pública dels elements del Mapa del Patrimoni és mitjançant un Sistema d'Informació Geogràfica, amb el qual es pot visualitzar la informació de cada element localitzat al mapa municipal. Es pot consultar a través de la pàgina web de Diputació de Barcelona: Mapes de Patrimoni Cultural en línia (http://patrimonicultural.diba.cat).

 

Actualment hi ha 185 municipis on l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural.


Imatges relacionades

  • Imatge del web amb el mapa del patrimoni cultural

    Imatge del web amb el mapa del patrimoni cultural

Enllaços relacionats