Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

Les parelles lingüístiques gaudeixen d'activitats lúdiques i culturals

16 de desembre de 2009Les parelles lingüístiques que s'han format a Palau-solità i Plegamans en la 12a edició del programa Voluntariat per la Llengua realitzen activitats que van molt més enllà de l'ensenyament de la llengua catalana. Es tracta d'activitats que combinen excursions i altres iniciatives que serveixen per enfortir els lligams entre els integrants de les parelles lingüístiques i per donar a conèixer el patrimoni cultural català i palauenc.

 

En la present edició del programa Voluntariat per la Llengua s'han establert un total de 27 parelles que es trobaran per conversar durant almenys 10 setmanes. Integrants d'aquestes parelles ja han fet una primera activitat complementària, que ha estat una sortida a Sitges. A la vila del Garraf van fer-hi l'anomenada Ruta dels Americanos i van visitar el Museu Romàntic, entre altres activitats. A banda d'aquesta sortida, els integrants de les parelles lingüístiques participaran en un taller de cuina de Nadal i visitaran la Fundació Folch i Torres, que està situada al Castell de Plegamans. A més, és previst que celebrin un grup de conversa en el qual hi poden participar tots els aprenents i que estarà conduït per una de les voluntàries.

 

Voluntariat per la Llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

 

A nivell local, el programa compta amb el suport de la regidoria de Cultura. En l'acte de presentació de la present edició del programa a Palau-solità i Plegamans, el regidor de Cultura, Miquel Truyols, va lloar “la gran tasca de les persones voluntàries així com l'interès de les persones voluntàries i aprenents per fomentar l'ús social de la llengua catalana”.

 

Les persones que estiguin interessades en participar en properes edicions del programa poden adreçar-se al Servei de Català de Palau-solità i Plegamans, ubicat a la Masia de Can Cortès (telèfon: 93.864.61.21).


Imatges relacionades

  • Integrants de les parelles lingüístiques en la sortida a Sitges, amb el regidor Truyols

    Integrants de les parelles lingüístiques en la sortida a Sitges, amb el regidor Truyols