Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

La Festa de la Reutilització serà el proper diumenge 24 de novembre

20 de novembre de 2013



Amb Mercat d'Intercanvi, tallers per reciclar roba i reparar bicicletes, jocs i aperitiu per a tothom

 

Després de la suspensió de la Festa de la Reutilització que s'havia de fer el passat diumenge, finalment s’ha fixat una nova data per estrenar el nou espai de Reutilització de la Deixalleria Municipal de Palau-solità i Plegamans: serà el proper diumenge, 24 de novembre, de 10.30 a 14h, a la Deixalleria Municipal.

 

Pedro Sánchez, regidor de Gestió Ambiental, convida tothom a acudir-hi "per gaudir amb les diverses activitats que s'han organitzat dins la festa i per conèixer aquest nou espai". Segons Sánchez, "és important tenir a l'abast tota mena de recursos per reutilitzar o reparar allò que creiem obsolet, per minimitzar residus i per estalviar". "Per què gastar els diners comprant una cosa nova quan podem reparar el que ja tenim, donar-li un nou ús o aprofitar allò que els altres ja no volen?", pregunta Sánchez.

 

La Festa

Per donar a conèixer aquest nou espai, l'Ajuntament ha organitzat la Festa de la Reutilització on tothom hi està convidat. Les activitats que s'hi duran a terme són les següents:

 • Mercat d'Intercanvi
 • Taller de reparació de bicicletes
 • Taller de reciclatge de roba creativa
 • Taller de reciclatge de samarretes amb trapillo
 • Joc 'L'aventura dels residus' i aperitiu sense residus

Les persones interessades en realitzar algun dels tallers han d'inscriure's al telèfon 93.864.80.56.

 

La Festa de la Reutilització és una iniciativa que s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Està organitzada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya.

 

El nou espai

L'Espai de Reutilització entra en funcionament a partir del mateix diumenge 17. Permet que tota mena d'aparells, electrodomèstics, mobles o objectes en bon estat puguin tenir una segona vida en lloc d'anar a parar a una planta de tractament per al seu desballestament. Així, tots els ciutadans del municipi podran utilitzar-lo, tant per desfer-se d'allò que ja no utilitzen però que es manté en bon estat, com per aprofitar allò que altres persones han dipositat. En breu s'habilitarà una pàgina web on es podrà consultar què pot recollir-se a l'Espai de Reutilització abans d'anar-hi.

 

Ara bé, per endur-se objectes o aparells de l'Espai de Reutilització hi ha un horari establert. Només podran retirar-se els divendres, de 16 a 19h, i els dissabtes durant tot el dia (de 9.30 a 13h i de 16 a 19h). Cada persona pot emportar-se fins a un màxim de 3 objectes al dia. Per fer-ho ha de presentar la Targeta de Serveis Municipals i signar un document on l'usuari certifica que l'objecte que s'agafa és per a ús privat i no per vendre. Així mateix, l'usuari signa que coneix que l'Ajuntament no assumeix cap garantia pels aparells o objectes retirats.

 

El procediment per deixar-hi objectes o aparells és més senzill. Només cal anar-hi amb ells a la Deixalleria dins l'horari de funcionament de l'equipament: de dimarts a dissabte, de 9.30h a 13h i de 16h a 19h; diumenge, de 9h a 14h.


Imatges relacionades

 • Part de les instal·lacions de la Deixalleria Municipal

  Part de les instal·lacions de la Deixalleria Municipal

 • Cartell Festa de la Reutilització

  Cartell Festa de la Reutilització