Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

L'Ajuntament ha emès unes 2.000 unitats de la Targeta de Serveis Municipals en 10 mesos

9 d'abril de 2014L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha emès un total de 1.956 unitats de la Targeta de Serveis Municipals (TSM) des que es va implantar el mes de juny del 2013 per als serveis vinculats a la regidoria de Gestió Ambiental. És una xifra amb força pes si es té en compte que només s'emet una TSM per cada unitat familiar –o grup de persones que conviuen en un mateix domicili- i que Palau-solità i Plegamans té una població aproximada de 14.500 habitants.

 

"És una dada amb la que estem força satisfets perquè demostra que ha estat una iniciativa ben rebuda per part de la ciutadania", explica el regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental, Pedro Sánchez, qui cita alguns dels avantatges de la TSM: "Facilita l'ús de la Deixalleria Municipal i permet que l'Ajuntament disposi de dades molt fiables sobre les aportacions que en fan els usuaris, entre altres qüestions positives".

 

Si bé en un futur la TSM pot ser útil i/o necessària per a altres serveis municipals, actualment està vinculada a l'ús de la Deixalleria Municipal.

 

És imprescindible comptar amb una TSM per utilitzar els següents serveis:

-Obtenir una saca de recollida a domicili de restes de poda.

-Recollir objectes dipositats a l'Espai de Reutilització de la Deixalleria Municipal.

-Gaudir de forma automàtica de bonificacions en la taxa d'escombraries per fer aportacions a la Deixalleria Municipal.

 

La TSM, doncs, "no és imprescindible per fer ús de la resta de serveis de la Deixalleria Municipal, però sí és recomanable ja que simplifica els tràmits per a l'usuari", recorda el regidor Pedro Sánchez.

 

Èxit Espai Reutilització

L'Espai de Reutilització compleix quatre mesos de funcionament aquest abril. En aquest període, aquest servei ha permès la reutilització de 223 objectes, que sumen un pes aproximat de 817kg. Actualment té en dipòsit una norantena d'objectes que poden endur-se els usuaris que comptin amb la TSM. Es poden consultar els objectes disponibles per Internet, amb fotografies incloses, a l'apartat Serveis / Medi Natural i Gestió Ambiental / Deixalleria Municipal, i introduint el número de TSM.

 

L'Espai de Reutilització és una zona delimitada que es troba a l'interior de la Deixalleria Municipal. S'hi poden trobar tota mena d'objectes –electrodomèstics, bicicletes, estris...- en bon estat i que, per tant, poden ser útils per a moltes persones. Prèviament, els han dipositat allà altres usuaris de la Deixalleria Municipal. D'aquesta manera els objectes fan servei a altres persones en lloc de ser destruïts.

 

Xifres globals

Entre el 19 d'abril del 2013 i el 7 d'abril del 2014 s'han registrat 14.218 visites a la Deixalleria Municipal, realitzades per 2.870 usuaris diferents que han fet 22.287 aportacions de residus. En el mateix període s'han lliurat 2.154 saques de restes poda per ser recollides als domicilis dels usuaris. El total de residus recollits i tractats a la Deixalleria Municipal durant l'any 2013 ha estat de 1.850,29 tones, un centenar de tones més respecte al pes total dels residus tractats durant l'any 2012 en aquest mateix equipament.


Imatges relacionades

  • La Deixalleria Municipal compta amb un Espai de Reutilització i amb instal·lacions per al tractament adequat de residus.

    La Deixalleria Municipal compta amb un Espai de Reutilització i amb instal·lacions per al tractament adequat de residus.

  • Els usuaris que disposen d'una Targeta de Serveis Municipals poden endur-se objectes dipositats a l'Espai de Reutilització.

    Els usuaris que disposen d'una Targeta de Serveis Municipals poden endur-se objectes dipositats a l'Espai de Reutilització.

Enllaços relacionats