Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Canvia el calendari setmanal de la recollida porta a porta a partir del dimarts 13 de maig

5 de maig de 2014El dissabte passarà a ser el dia en què no hi haurà cap mena de recollida amb motiu del descans setmanal dels operaris

 

El calendari setmanal de la recollida porta a porta de residus domèstics canvia a partir de la setmana que ve. S'intercanvia la programació del dimarts i el dissabte. Així, a partir del dia 13 de maig, tots els dimarts es recollirà brossa orgànica i bolquers o residus similars. Per tant, a partir del 17 de maig, els dissabtes ja no hi haurà recollida de cap mena.

 

El calendari setmanal de la recollida porta a porta queda, doncs, de la següent manera:

 

CanviPortaPorta_QuadreSetmanal

 

Tal i com explica Pedro Sánchez, regidor de Gestió Ambiental de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, "el canvi es preveu positiu per a l'eficiència del sistema de recollida porta a porta". I és que –continua el regidor-: "S'ha comprovat estadísticament que els dissabtes es recollia una menor quanitat de residus en comparació amb la resta de dies de la setmana". Així, l'Ajuntament preveu que aquest canvi comporti una millora per a la ciutadania. A més, la variació permet al consistori donar resposta a la proposta presentada per l'empresa que realitza aquest servei, que va demanar que el dissabte fos el dia sense recollida per millorar la conciliació de la vida familiar i laboral dels treballadors que fan aquesta tasca.

 

Tal i com es recorda en una carta que l'Ajuntament ha enviat a totes les llars del municipi per comunicar aquest canvi, el sistema de recollida porta a porta és una part cabdal de l'aposta que ha fet Palau-solità i Plegamans per aconseguir la màxima recuperació dels residus. En l'any 2013 Palau-solità i Plegamans va assolir el 75,45% de recuperació de residus, molt per sobre de la mitjana del Vallès Occidental, que es va quedar al 36,4%. Aquestes bones xifres comporten beneficis mediambientals però també econòmics, perquè es redueixen les despeses en el tractament de residus i perquè l'Ajuntament rep compensacions per lliurar-los ben classificats i amb un índex baix d'impropis. Tal i com s'especifica a la citada carta, aquestes compensacions permeten no haver d'augmentar la taxa d'escombraries i incrementar-ne les bonificacions.

aquesta anul·lació.


Imatges relacionades

  • Nou calendari setmanal de la recollida porta a porta.

    Nou calendari setmanal de la recollida porta a porta.

Documentació adjunta