Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre

El nou parc d’en Patufet s’inaugura a la pl. Ernest Lluch

29 d'agost de 2014En Patufet ja té un parc a Palau-solità i Plegamans. Està situat a la plaça Ernest Lluch i disposa de jocs de molla per als més menuts amb els dibuixos d’en Patufet i el dineret, un tobogan amb el bou, un gronxador amb la col, un balancí amb el cistellet i una caseta que representa la botiga del conte. Tots els dibuixos estan basats en les il·lustracions de Pilarín Bayés. A més, en el parc hi ha un monòlit amb el conte escrit d’en Patufet. La Regidoria de Gestió Ambiental ha estat l’encarregada d’organitzar la inauguració del nou espai, que ha comptat amb la participació d’en Ramón Folch i Camarassa, en representació de la Fundació Folch, la titellaire Teia Moner i els Geganters i Grallers de Palau.

 

El regidor de Gestió Ambiental i Medi Natural, Pedro Sánchez, ha explicat la importància de dedicar un parc a “una figura tan vinculada al poble. Per això era necessari fer un espai per als més petits”. En aquest sentit, en Ramón Folch i Camarassa ha destacat la figura del seu pare, Josep Maria Folch, que va ser director de la revista infantil En Patufet, i ha proposat “celebrar cada any l’aniversari d’en Patufet, per tal que els més petits coneguin el conte i el tinguin molt present, amb l’objectiu de crear bons ciutadans”.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa, Teresa Padrós, va manifestar que una part dels cost de l’obra del parc, l’empresa constructora, Entorn Urbà, “el destina a dotar d’un parc infantil a l’Hospital de San Joan de Déu”.

 

A banda dels parlaments, el centenar de persones que van participar en la inauguració del Parc, van gaudir del conte d’en Patufet, explicat per la titellaire Teia Moner, que va animar els més petits a buscar el protagonista del conte cridant “Patufet, on ets?”. I en Patufet va aparèixer en el gegant de la colla de Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, que va ballar amb tots els assistents.


Imatges relacionades

 • Els més menuts van gaudir del nou parc infantil

  Els més menuts van gaudir del nou parc infantil

 • Obertura del parc

  Obertura del parc

 • En Patufet dels Geganters i Grallers

  En Patufet dels Geganters i Grallers

 • Ramón Folch a la inauguració del parc d'en Patufet

  Ramón Folch a la inauguració del parc d'en Patufet

 • Teia Moner explicant el conte d'en Patufet

  Teia Moner explicant el conte d'en Patufet

 • La botiga del conte és un altre dels elements del parc

  La botiga del conte és un altre dels elements del parc

 • El bou és el tobogan

  El bou és el tobogan