Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

Unes 70 persones gaudeixen de la caminada per descobrir la fauna de l'entorn de la vila

29 de setembre de 2014Una setantena de persones van participar ahir al matí en una caminada per l'entorn natural del municipi, amb l'objectiu d'albirar ocells i altres animals, així com saber detectar els rastres que deixa la fauna, tals com petjades, caus... L'excursió ha estat organitzada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, dins el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura #Mobilitat 2014. Glòria Rodríguez, del Grup Local de Barcelona del SEO/Bird Life (Societat Espanyola d'Ornitologia), va exercir de guia voluntària, explicant quines eren les espècies d'ocells que trobaven, així com els rastres de mamífers.

 

Pedro Sánchez, regidor Medi Natural i Gestió Ambiental, qui va ser un dels excursionistes, es confessa "enormement content, alegre i satisfet per la quantitat de persones, petites i grans, que van acudir tot i l'amenaça de pluja, i per la bona tasca de la guia, que va fer explicacions molt interessants". Sánchez, a més, agraeix a la Societat de Caçadors l'Alzina que participés de la caminada i aprofités l'ocasió per alliberar al medi una dotzena de perdius roges, espècie d'au autòctona. "A banda del valor mediambiental d'aquesta acció, va ser màgic veure l'expressió d'alegria i sorpresa dels més petits en el moment d'alliberar aquests ocells", recorda el regidor Sánchez.

 

La caminada va començar al voltant de dos quarts de 10 del matí, al parc de l'Hostal del Fum, just després de compartir una xocolatada calenta per agafar forces. Des d'aquí, el grup va fer un recorregut circular, passant per un tram de la Ronda Verda de la Riera de Caldes per recórrer després boscos i camps de Santa Magdalena i d'altres indrets de la serra de Can Riera. Just en acabar-se la caminada, ja de nou a l'Hostal del Fum i poc després de les 12 del migdia, van caure les primeres gotes de la persistent i abundant pluja que va afectar la vila durant la tarda. Al llarg del recorregut els caminants van veure diverses espècies d'aus, com esplugabous, bernats pescaires, ànecs i cornelles. Gràcies a les explicacions i l'experiència de la guia també van identificar rastres de mamífers, com petjades de teixó i de porc senglar. Van trobar, així mateix, caus de de conills i de ratolins i excrements de fagina, un mamífer semblant a la marta.

 

En paral·lel, i mentre va durar la caminada, alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Ramon Casas i Carbó van pintar un mural amb motius ecològics al mur de formigó dels lavabos públics del parc. La pluja, però, va impedir que el finalitzessin. Tanmateix van tenir temps de pintar-hi diversos tipus de bicicleta, protagonistes de l'obra. De la mateixa manera, la pluja va condicionar l'activitat final de la caminada, un taller de creació de menjadores d'ocells. Una dotzena de persones van restar al parc malgrat l'aiguat per aprendre'n, aixoplugades sota una porxada de l'Hostal del Fum.


Imatges relacionades

 • Alliberament de perdius durant la caminada.

  Alliberament de perdius durant la caminada.

 • La guia i el grup es fixen en un cau.

  La guia i el grup es fixen en un cau.

 • Part dels excursionistes, al parc de l'Hostal del Fum.

  Part dels excursionistes, al parc de l'Hostal del Fum.

 • Part del grup d'excursionistes, caminant per l'entorn natural de la vila.

  Part del grup d'excursionistes, caminant per l'entorn natural de la vila.

 • Alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Ramon Casas pintant un mural al parc de l'Hostal del Fum.

  Alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Ramon Casas pintant un mural al parc de l'Hostal del Fum.

 • El mural pintat per alumnes del batxillerat artístic, en el punt en què van haver de deixar la feina per la pluja.

  El mural pintat per alumnes del batxillerat artístic, en el punt en què van haver de deixar la feina per la pluja.

Enllaços relacionats