Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

Actuació a la Riera de Caldes per eliminar plantes invasores i millorar la seguretat

19 de novembre de 2014Aquesta setmana han començat els treballs per eliminar plantes d'espècies invasores, com la canya americana o els esbarzers, al llit de la Riera de Caldes. La desbrossada d'aquestes plantes, encarregada per l'Ajuntament, es realitza al tram de la riera comprès entre l'extrem nord de la Pineda –el límit amb Caldes de Montbui- i el pont de la Carrerada. Es preveu que els treballs durin un mes. Es tracta d'una actuació que paga l'Ajuntament i que està pressupostada en 17.182€.

 

Segons Pedro Sánchez, regidor de Medi Ambient, la desbrossada de plantes invasores té, entre altres, la funció de "minimitzar el risc que suposen les avingudes d'aigua". La canya americana és especialment problemàtica perquè és molt difícil d'eliminar i rebrota i prolifera amb molta facilitat. És perjudicial a nivell de seguretat perquè es trenca fàcilment i s'acumula creant taps. Es desbrossen només les plantes invasores perquè les que són pròpies de l'ecosistema de riera mediterrània són beneficioses, no sols a nivell mediambiental sinó també pel que fa a la seguretat. Segons els experts, la vegetació autòctona resisteix les avingudes d'aigua, esmorteint-les i retenint fangs, roques i llims. A més, potencien la capacitat del sòl d'absorbir aigua.

 

Malgrat que la competència per actuar en rius i rieres pertany a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el consistori ha decidit fer-se'n càrrec perquè aquest any l'ACA no ha concedit cap subvenció per actuar a les rieres de la vila. "Ens han comunicat que no tenen fons suficients per actuar a totes les rieres de Catalunya", lamenta el regidor Sánchez. Ara bé, donat que la competència en rius i rieres pertany a l'ACA, el consistori ha hagut d'obtenir el seu permís per actuar i comprometre's a complir amb els seus condicionants.  


Imatges relacionades

 • Operari desbrossant canya americana al llit de la Riera de Caldes, tram del barri de la Pineda.

  Operari desbrossant canya americana al llit de la Riera de Caldes, tram del barri de la Pineda.

 • Dos operaris desbrossant el llit de la Riera de Caldes, al tram del barri de la Pineda.

  Dos operaris desbrossant el llit de la Riera de Caldes, al tram del barri de la Pineda.

 • Llit de la Riera de Caldes al límit nord de Palau-solità i Plegamans, després de la desbrossada.

  Llit de la Riera de Caldes al límit nord de Palau-solità i Plegamans, després de la desbrossada.

 • Llit de la Riera de Caldes al límit nord de Palau-solità i Plegamans, abans de la desbrossada.

  Llit de la Riera de Caldes al límit nord de Palau-solità i Plegamans, abans de la desbrossada.