Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

La vila, a prop de la normalitat però es demana encara prudència en parcs i boscos

11 de desembre de 2014L'Ajuntament sol·licitarà ajuda econòmica per fer front a la reparació dels danys causats

 

Palau-solità i Plegamans va retornant gradualment a la normalitat després de la ventada que aquest dimarts va provocar importants destrosses arreu del municipi, sobretot per arbres caiguts i per la interrupció del subministrament elèctric. L'Ajuntament continua demanant prudència a la ciutadania, especialment en parcs, zones verdes i els nombrosos boscos del municipi, on hi ha una gran quantitat d'arbres i branques malmeses que poden caure. Davant qualsevol emergència o problema, es pot trucar al telèfon de la Policia Local (93.864.96.96), que funciona ininterrompudament. Per a altres informacions, cal trucar al Servei d'Atenció Ciutadana (93.864.80.56), en horari d'oficina.

 

Pel que fa a les zones urbanes, ja són transitables tots els carrers del municipi. Encara hi ha, però, alguns usuaris que tenen problemes amb el subministrament elèctric, si bé s'espera que quedin solucionats en breu després que Endesa hagi comunicat a l'Ajuntament que ha desplaçat a la zona una brigada de Saragossa per reforçar el servei i fer les reparacions amb la major brevetat possible. La nau vella del pavelló d'esports funciona amb normalitat des d'ahir i ja s'hi estan fent els treballs de reparació. Es va tancar el passat dimarts quan el vent va arrencar una petita del part del sostre. L'Institut Ramon Casas i Carbó també va tornar a obrir ahir dimecres i fa classes amb normalitat, si bé s'espera que les reparacions s'efectuïn en els propers dies. Dimarts va haver de suspendre les classes de la tarda en ensorrar-se un mur del recinte i patir altres desperfectes.

 

El consistori recomana a totes les persones que hagin patit danys en els seus béns per l'acció del vent o per la interrupció del subministrament elèctric que es posin en contacte amb la seva companyia d'assegurances. Davant qualsevol dubte o dificultat amb els tràmits per accedir a indemnitzacions es pot sol·licitar informació i assessoria a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), al telèfon 93.864.80.56 (de 9 a 14h) o a l'adreça electrònica omic@palauplegamans.cat.

 

Aquestes són algunes de les informacions que s'han posat en comú en el comitè de crisi que s'ha tornat a reunir avui. Presidit per l'Alcaldessa, Teresa Padrós i les regidores de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, i de Manteniment d'Espais Públics, Carme Sanz, hi participa la Policia Local i tècnics de múltiples departaments de l'Ajuntament. A més, en la reunió d'avui, s'ha decidit que el consistori sol·licitarà l'accés als ajuts extraordinaris i per contingències de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per fer front als costos dels danys causats. Encara, però, s'està realitzant la llista de danys i els càlculs corresponents. També s'ha demanat a l'Associació del Polígon Industrial Riera de Caldes una valoració de danys soferts a la zona industrial.

 

Carme Sanz, regidora de Manteniment d'Espais Públics, concreta que "els esforços s'han concentrat en retirar arbres que havien caigut sobre cases o que n'impedien l'accés així com els que bloquejaven el pas en les vies públiques, i també em neutralitzar el perill que implicaven els cables elèctrics que havien quedat malmesos però amb corrent". "Ha estat una cosa molt forta. Hem estat molt afortunats per no haver patit cap desgràcia personal", destaca la regidora. Sanz demana "una mica de paciència" perquè encara es trigarà a completar la neteja a tot el municipi, sobretot en zones forestals. I insisteix: "Molta i molta prudència en boscos i zones verdes". La regidora subratlla "el comportament excel·lent de la ciutadania que, malgrat l'espant per la força del vent, va mantenir la calma i va ajudar en el que va poder". Per últim, Sanz destaca la professionalitat i la gran feina feta "de la Policia Local, Protecció Civil, Brigades Municipals i els Serveis Tècnics, per les moltes hores de feina d'aquests dies i per la predisposició a ajudar tots els veïns que es trobaven amb dificultats". En alguns moments del dimarts, "les centraletes telefòniques de la Policia Local i el Servei d'Atenció Ciutadana no donaven l'abast per la gran quantitat de persones que trucaven per demanar ajuda o informar d'incidències", exemplifica Sanz.

 

Des d'aquest dimarts nombrosos professionals de l'Ajuntament, com les brigades, tècnics de diversos departaments i la Policia Local, treballen de valent per tornar a la normalitat, amb la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil i altres cossos de seguretat, com els bombers i els Mossos d'Esquadra. En les feines s'ha donat prioritat a la retirada d'arbres i altres elements que suposaven un perill i/o un obstacle per transitar pels carrers i accedir a les llars. 


Imatges relacionades

 • Una casa amb un pi caigut al seu jardí.

  Una casa amb un pi caigut al seu jardí.

 • Torre elèctrica tombada pel vent.

  Torre elèctrica tombada pel vent.

 • Comitè de crisi reunit per avaluar les actuacions prioritàries per la ventada.

  Comitè de crisi reunit per avaluar les actuacions prioritàries per la ventada.

 • Feines de neteja d'un camí bloquejat per arbres caiguts.

  Feines de neteja d'un camí bloquejat per arbres caiguts.

 • Cotxe sepultat per arbres caiguts.

  Cotxe sepultat per arbres caiguts.

Enllaços relacionats