Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Punts informatius al carrer per repartir cubells d'orgànica i bosses compostables

3 de febrer de 2015Aquest matí s'ha instal·lat el primer punt informatiu al carrer per explicar a la ciutadania la importància de separar correctament els residus i repartir un kit format per un cubell per a la brossa orgànica, un paquet de bosses compostables i un imant recordatori del calendari de la recollida porta a porta i com s'han de separar els resiuds. El nou cubell per a l'orgànica està foradat, cosa que permet que es ventili. Això redueix l'aparició de males olors, sempre i quan s'utilitzin bosses compostables, que transpiren més que les de plàstic.

 

L'Ajuntament reparteix un d'aquests kits per a cada domicili. Un equip d'informadors està acudint a les llars de la vila per lliurar el kit i informar sobre la recollida selectiva i els seus avantatges. Quan no troben ningú al domicili deixen un avís convidant-los a acudir a un dels punts informatius de carrer per tal de recollir el seu kit.

 

El calendari i la ubicació dels punts informatius on recollir el kit és el següent:

 

 • Plaça de la Sardana
  3 i 4 de febrer, de 10 a 14h i de 15 a 19h
  12 i 13 de febrer, de 10 a 14h i de 15 a 19h
 • Plaça del Molí (mercat setmanal)
  21 de febrer, de 10 a 14h
 • Deixalleria Municipal
  22 de febrer, de 10 a 14h

 

 

Els punts informatius i el repartiment de kits són part d'una campanya engegada fa poques setmanes per millorar la recollida selectiva, especialment la de la matèria orgànica, que es recull porta a porta. A banda del repartiment del kit, en breu se substituiran els contenidors comunitaris d'ús exclusiu per a cada bloc de pisos i per a cada comerç o restaurant. Els nous es tanquen amb clau per impedir que persones alienes a la comunitat de veïns o a l'establiment en qüestió hi llencin altres deixalles.

 

Pedro Sánchez, regidor de Gestió Ambiental de l'Ajuntament, reitera la petició que va fer en engegar-se la campanya: "Demanem la màxima col·laboració de la ciutadania per millorar en la separació de residus". També va recordar que “a més qualitat dels residus que es generen al municipi, més aportació econòmica rep l’Ajuntament de l’Agència Catalana de Residus”. El regidor, a més, convida tothom a acudir a la Festa del Reciclatge, esdeveniment amb el que es tancarà aquesta campanya i que se celebra el 22 de febrer a la Deixalleria Municipal. Hi haurà jocs, inflables, tallers i un aperitiu. Es lliuraran, a més, jocs de bosses per a la recollida selectiva de paper, vidre i envasos.

 

La campanya està finançada amb una subvenció de 50.865€ que l’Agència de Residus de Catalunya atorga a l’Ajuntament amb aquesta finalitat. Palau-solità i Plegamans és un dels 10 municipis catalans d’entre 5.000 i 50.000 habitants amb millors resultats de recollida selectiva neta al 2013. 9 d’aquests 10 municipis realitzen la recollida porta a porta. No obstant això, al municipi s’hi han fet darrerament passes enrere. Cada cop es troben més residus impropis a la brossa orgànica (10,29% d’impropis de mitjana al 2014), especialment als contenidors comunitaris, i més abandonament de residus a la via pública.


Imatges relacionades

 • Punt informatiu i d'entrega de cubells, plaça de la Sardana.

  Punt informatiu i d'entrega de cubells, plaça de la Sardana.

 • Punt informatiu i d'entrega de cubells, plaça de la Sardana.

  Punt informatiu i d'entrega de cubells, plaça de la Sardana.

 • Kit format per un cubell, bosses compostables i un imant que es lliura a tots els domicilis de la vila.

  Kit format per un cubell, bosses compostables i un imant que es lliura a tots els domicilis de la vila.

Enllaços relacionats