Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre

La Festa del Reciclatge atreu un públic molt familiar amb activitats i jocs

23 de febrer de 2015La celebració és part de la campanya que ha engegat l'Ajuntament per millorar la separació dels residus

 

Desenes de persones van acudir ahir, diumenge 22 de febrer, a la Festa del Reciclatge, que va tenir lloc a la Deixalleria Municipal des de quarts d'onze del matí i fins a les dues de la tarda. Va ser un públic majoritàriament familiar, que va gaudir fent diverses activitats malgrat el fort vent que bufava.

 

Pedro Sánchez, regidor de Gestió Ambiental i Medi Natural de l'Ajuntament, va ser-hi present tota la festa. En declaracions fetes a Ràdio Palau, Sánchez es mostrava orgullós del bon funcionament de la Deixalleria Municipal: "Aquesta setmana rebrem una visita d'una delegació de tècnics d'altres pobles per iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Occidental". L'objectiu principal d'aquesta visita és mostrar el funcionament de l'Espai de Reutilització, on tots els veïns de la vila poden deixar o recollir objectes i aparells en bon estat. Amb tot, Sánchez va explicar la decisió de fer una campanya per a la millora de la recollida selectiva: "S'ha detectat que hi han augmentat els residus impropis barrejats amb l'orgànica", explica el regidor. Això, segons Sánchez, "no és gaire positiu, tampoc en sentit econòmic perquè en minvar la qualitat disminueix també el retorn que abona l'Agència de Residus". "Espero que amb aquesta campanya puguem recuperar terreny", va concloure Sánchez.

 

Pel que fa a les activitats de la festa, n'hi havia d'educatives, com tallers –de trapillo i de fer titelles amb roba usada-, el joc de l'aventura dels residus i un inflable per reciclar saltant i llançant coixins, que representaven diversos tipus de residus, al contenidor que pertocava. També n'hi va haver més festives, amb l'animació de Jaume Ibars i els Trastos Band i un aperitiu sense residus. Per últim, tothom qui va anar podia recollir de franc un joc de bosses per a la recollida selectiva d'envasos, paper i vidre. Se'n van repartir 150. També es regalava un dispensador de bosses per recollir excrements de gossos.

 

A més, molts veïns van endur-se 81 kits formats per un cubell airejat per a la brossa orgànica, un paquet de bosses compostables i un imant recordatori de la separació de residus i el sistema de recollida. Es distribueix un kit per a cada llar mitjançant visites a domicili. Qui era absent a casa seva en el moment de la visita podia recollir-lo a la Festa del Reciclatge o a un dels punts d'informació que s'han instal·lat recentment al carrer. Es tornaran a ubicar a la plaça de la Sardana per repartir kits i informar a la població els propers dies 6 i 20 de març, de 10 a 14h i de 15 a 19h.


Imatges relacionades

 • Vista general de la Deixalleria Municipal durant la Festa del Reciclatge.

  Vista general de la Deixalleria Municipal durant la Festa del Reciclatge.

 • Taller de trapillo a la Festa del Reciclatge.

  Taller de trapillo a la Festa del Reciclatge.

 • Taller de fer titelles a la Festa del Reciclatge.

  Taller de fer titelles a la Festa del Reciclatge.

 • Nens i nenes passant-s'ho bé i aprenent amb el Joc del Reciclatge.

  Nens i nenes passant-s'ho bé i aprenent amb el Joc del Reciclatge.

 • Inflables per reciclar saltant instal·lats a la Deixalleria Municipal amb motiu de la festa.

  Inflables per reciclar saltant instal·lats a la Deixalleria Municipal amb motiu de la festa.

 • Atractius diversos en la Festa del Reciclatge.

  Atractius diversos en la Festa del Reciclatge.

Enllaços relacionats