Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Polinyà, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans estudien mancomunar els servei de neteja

4 de maig de 2017Els tres municipis planegen compartir tant la neteja viària com la recollida i el tractament de residus

 

L’alcalde de Polinyà, Javier Silva, l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós  i l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, s’han reunit per a estudiar la possibilitat de mancomunar els serveis de neteja viària i de recollida i tractament de residus. A la reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament polinyanenc, també hi han assistit la regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, i la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans, Luisa Fernández.

 

L’objectiu de mancomunar aquests serveis municipals és el de compartir recursos i millorar el servei. Per això també s’estudiarà la implantació de models nous de recollida de residus, com per exemple el porta a porta, un mètode que ja s’aplica a Palau-solità i Plegamans amb el qual s’incrementa la recollida selectiva de residus i, per tant, l’índex de reciclatge.

 

La unió de forces dels tres municipis també suposaria una optimització dels recursos dels quals es disposa actualment. De cara al ciutadà aquesta iniciativa comportaria altres beneficis directes com, per exemple, l’ampliació del servei de les deixalleries. “Apostem per mancomunar serveis per a millorar la qualitat d’aquests aprofundint en el concepte d’economies d’escala que ens permetin, en aquest cas, compartir maquinària i altres recursos. La sintonia entre els tres municipis és total i estem oberts a altres incorporacions”, ha explicat l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva. La regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, ha destacat que “és una bona oportunitat per als tres municipis i un punt de partida molt positiu”.

 

L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha dit que un dels objectius és “reduir despeses i millorar serveis sense que això vagi en detriment dels ciutadans. Però la voluntat de sumar esforços no s'acaba aquí, també volem fer el mateix amb altres activitats. Això ho haurem de parlar i arribar a acords”. Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans afirma: “L’interès de l’Ajuntament és molt ferm en aquest sentit. Ara ens toca treballar entre els tres municipis per estudiar la viabilitat d’aquesta iniciativa i, a banda, analitzar la possibilitat d’incorporar també les deixalleries”.

 

Els tres municipis tenen contractats els serveis de neteja i recollida de residus fins a finals de 2018 i, per tant, aquesta és la data amb la qual es treballa per a arribar a un acord. De moment, el següent pas serà una reunió amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental per a treballar el tema conjuntament.


Imatges relacionades

  • Reunió a l'Ajuntament de Polinyà, el 2017, per estudiar la mancomunitat del servei de neteja entre Polinyà, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans.

    Reunió a l'Ajuntament de Polinyà, el 2017, per estudiar la mancomunitat del servei de neteja entre Polinyà, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans.