Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

Inaugurat el nou Espai de Reparació de la Deixalleria

2 de desembre de 2017Les persones que ho desitgin poden acudir al nou servei per reparar aparells, mobles o peces de roba

 

Aquest matí ha quedat inaugurat el nou Espai de Reparació de la Deixalleria Municipal. Una dotzena de persones han participat dels dos tallers que s’hi han organitzat: un de reparació d’aparells (petits electrodomèstics) i un altre de costura. A més, s’ha fet una visita guiada a la Deixalleria, amb l’animació de les titelles gegants de la Residual. La festa s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

 

“Amb l’Espai de Reparació volem implantar un nou concepte a la deixalleria, que sigui quelcom més que un magatzem de residus. Ara també potenciarà que la gent allargui el màxim possible la vida dels productes”, explica Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental. Fernández ha participat de la festa d’inauguració junt amb l’Alcaldessa, Teresa Padrós, i altres regidors i regidores.

 

Nou servei per a tothom

Totes les persones del municipi poden utilitzar el nou Espai de Reparació, de dimarts a dissabte, de 9.30 a 14.00hh i de 16.00 a 18.00h. Els diumenges romandrà tancat encara que la deixalleria estigui oberta. Tothom que hi vagi comptarà amb l’assessorament del professional que gestiona l’Espai de Reparació. També hi trobaran eines i unes instal·lacions adequades per reparar aparells, mobles o roba.

 

A més d’assessorar la ciutadania, el nou treballador s’encarregarà de revisar els objectes, aparells i mobles que la gent porti a la Deixalleria per desfer-se’n. Repararà tot allò que es pugui reaprofitar per tal d’aportar-ho a l’Espai de Reutilització de la deixalleria. Allà s’hi dipositen aparells, objectes i electrodomèstics en bon estat per tal que altres persones els aprofitin de forma gratuïta. Per endur-se algun objecte de l’Espai de Reutilització només cal acudir-hi amb la Targeta de Serveis Municipals. Els elements que romanguin molt de temps a l’Espai de Reutilització sense que ningú se’ls emporti seran cedits a Dónalo.org.

 

El web municipal conté informació de tots els serveis de Medi Natural i Gestió Ambiental.

 

Prova pilot

La creació de l’Espai de Reparació així com la contractació del nou professional forma part d’una prova pilot que farà l’Ajuntament durant un any. “Volem que sigui un servei permanent. S’ha establert aquest any de marge per veure l’acollida que té entre la ciutadania”, explica Fernández, qui apunta un altre benefici: “Pot suposar un estalvi perquè com més residus es duen a destruir, més paga l’Ajuntament i per tant, els contribuents”.

 

La inversió total per a la creació de l’Espai de Reparació i el seu funcionament durant un any està xifrada en uns 113.000€. Aquesta quantitat inclou l’obra que s’ha fet per crear les noves dependències, la dotació del material i d’eines i la retribució del nou professional durant un any. L’Ajuntament ha rebut una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya de 83.000€. La resta es finança amb fons propis.


Imatges relacionades

 • 171202 espaireparacio inauguracio titelles2

  171202 espaireparacio inauguracio titelles2

 • 171202 espaireparacio inauguracio

  171202 espaireparacio inauguracio

 • 171202 espaireparacio inauguracio tallerelectrodomestics

  171202 espaireparacio inauguracio tallerelectrodomestics

 • 171202 espaireparacio inauguracio tallercostura

  171202 espaireparacio inauguracio tallercostura

 • 171202 espaireparacio inauguracio visitadeixalleria

  171202 espaireparacio inauguracio visitadeixalleria

 • 171202 espaireparacio inauguracio titelles

  171202 espaireparacio inauguracio titelles

Enllaços relacionats