Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L’Ajuntament assumeix el repte de la Marató d’estalvi energètic: reduir el consum de cinc equipaments municipals

25 de gener de 2018 

Es vol assolir una disminució del 10% i dedicar els diners estalviats a la lluita contra la pobresa energètica

 

L’Ajuntament s’ha adherit per primera vegada a la Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica que, enguany, arriba a la seva tercera edició i compta amb la participació de deu municipis. La iniciativa té com a objectiu aconseguir un estalvi energètic del 10% (llum, aigua i gas) en cinc equipaments municipals i durant el mes de febrer. De l’1 al 28, tant els treballadors i treballadores com els usuaris i usuàries portaran a terme pràctiques i accions d’estalvi per aconseguir l’objectiu de la Marató energètica

 

La regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, ha explicat que “la Marató va néixer com una eina de conscienciació i de visualització de l’estalvi energètic, i comença a agafar rellevància al món local”. Segons la regidora, “la idea és que aquestes pràctiques quedin a la consciència de la gent, se les emporti a casa i s’allargui l’estalvi. En els municipis on ja s’ha fet la Marató, gairebé tots han notat l’efecte d’aquestes petites pràctiques durant la resta de l’any”.

 

La Marató d’estalvi energètic no només incidirà en l’àmbit mediambiental, sinó que també tindrà un vessant social. En la seva aposta per lluitar contra la pobresa energètica, l’Ajuntament destinarà els diners estalviats als ajuts d’emergència de la regidoria de Serveis Socials.

 

Cinc equipaments

La Casa Consistorial, l’edifici de la comissaria de la Policia Local i del Jutjat de Pau, el Castell de Plegamans, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i Can Cortès són els equipaments que assumeixen el repte. S’instal·laran uns comptadors a les seves portes que s’actualitzaran amb el consum setmanal, tots els dijous, i indicaran la mitjana dels últims 3 anys. Fernández ha destacat el component de joc i competició sana que implicaran aquests plafons informatius. A més, diverses entitats i usuaris elaboraran papallones de paper, insectes bioindicadors del canvi climàtic, i les penjaran a diferents espais dels equipaments per tal d’identificar-los com a participants en la Marató d’estalvi energètic.

 

L’empresa organitzadora de la Marató d’estalvi energètic, l’Origen, va visitar els equipaments i es va reunir amb els responsables dels diferents edificis per fer-los algunes propostes. El dia 30 de gener, tindrà lloc una sessió informativa destinada als usuaris del Casal d’Avis, a les 16.45h, i a les 19h, es farà amb les entitats esportives usuàries del pavelló d’esports. La Marató també organitzarà dues xerrades sobre mesures d’estalvi per a treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que tindran lloc el 8 de febrer.

 

L’Escola de Música, amb seu al Castell de Plegamans, ha estat la primera entitat a sumar-s’hi. Ja ha anunciat algunes de les accions que portarà a terme per donar visibilitat a la Marató energètica: faran dos dies d’assaig a les fosques, amb llanternes com a única llum per il·luminar les partitures (14 i 22 de febrer), i un Concert a contrallum a l’auditori del Castell, amb espelmes, per a les famílies de l’alumnat (27 de febrer).

 

Amb l’adhesió a la Marató d’estalvi energètic 2018, l’Ajuntament insisteix en el seu compromís amb la sostenibilitat. Palau-solità i Plegamans ja té tres equipaments municipals (la Masia de Can Cortès, l’Espai Jove l’Escorxador i l’edifici DESOC) amb els certificats EMAS i ISO 14001, ambdós relacionats amb la bona gestió ambiental.

 


Imatges relacionades

  • El Castell de Plegamans se suma a l'Hora del Planeta

    El Castell de Plegamans se suma a l'Hora del Planeta

  • Presentació de la Marató d'estalvi energètic al personal de l'Ajuntament.

    Presentació de la Marató d'estalvi energètic al personal de l'Ajuntament.