Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Creix el nombre d’abocadors il·legals

3 de maig de 2018L’Ajuntament ha procedit a la seva retirada però alerta de la reiteració d’aquesta pràctica

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans alerta de la presència d’abocadors al medi natural, una pràctica que ha anat en augment aquest 2018. Tot i que ja s’han iniciat les tasques de retirada, hi tornen a aparèixer contínuament.

 

En el que portem de 2018, s’han registrat 16 abocadors, dels quals 12 ja han estat retirats. Les tasques de retirada han suposat un cost de 3.645,65 € al consistori, a més de 1.000 € en concepte de transport i tractament de residus. Les actuacions han tingut lloc a la Masia de Can Riera, al carrer Pins, al Bosc de Can Puig-oriol, al carrer Temple Guidó, a la carretera de Setmenat, al Camí de la Serra de Can Riera, al carrer Pollancres, entorn de l’Hostal del Fum, al barri de La Pineda, als voltants de la Deixalleria i del Càmping Palau i a la llera de la Riera de Caldes. Entre els residus retirats hi ha sacs de runa, un sofà, plaques d’uralita, pneumàtics, bidons de plàstic, poda i un matalàs. Pròximament, es procedirà a retirar els abocadors restants.

 

La detecció d’aquests abocadors ha estat possible gràcies a la tasca dels agents rurals, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, veïns i veïnes i personal municipal.

 

L’abandonament o abocament de tot tipus de deixalles i de residus industrials i la constitució de dipòsits de residus no legalitzats són considerats infraccions greus i molt greus per l’Ordenança municipal de recollida de residus. Les sancions oscil·len entre els 300 i 6.000 €.

 

Si aquests materials s’haguessin portat a la deixalleria, es podria haver gaudit d’una reducció en la taxa de residus, la qual s’aplica a partir de la cinquena visita i suposar un descompte de fins al 20%.

 

D’altra banda, també hi ha disponible el servei de recollida de residus voluminosos (mobles, trastos vells, electrodomèstics), el qual es pot sol·licitar al telèfon 93 864 37 89. Gràcies a aquest servei, els residus arriben a la deixalleria, on es classifiquen per poder ser reutilitzats o reciclats.


Imatges relacionades

  • Abocador a la Masia de Can Riera

    Abocador a la Masia de Can Riera

  • Abocador a la Masia de Can Riera

    Abocador a la Masia de Can Riera

  • Abocador al Camí de la Serra de Can Riera

    Abocador al Camí de la Serra de Can Riera