Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Campanya policial per combatre l’incivisme en la recollida selectiva

10 de maig de 2018L’objectiu és aturar l’abandonament de residus fora dels contenidors i els mals hàbits de reciclatge


L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha iniciat una campanya, en col·laboració amb la Policia Local, per identificar aquelles persones que abandonen residus fora dels contenidors i no participen en la recollida selectiva dels residus domèstics. L'objectiu és identificar aquestes persones en el moment en què cometen la infracció, la qual suposa sancions de 120 € a 300 €, tal com estableix l'Ordenança municipal de recollida de residus. L'Ajuntament ja ha enviat 6 cartes d'avís i ha obert 8 expedients informatius i 2 expedients sancionadors a persones reincidents. Segons la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, “aquesta campanya complementa les accions d’educació ambiental i de civisme que porta a terme la regidoria”.


Els veïns i les veïnes tenen l'obligació de dipositar la bossa amb la brossa orgànica dins el cubell i deixar-lo davant de casa, o dins el contenidor del bloc de pisos, abans de les 22 h, els dilluns, dimarts, dimecres, divendres i/o diumenges. La bossa amb el rebuig (allò que no es pot reciclar), s'ha de treure els dijous. El servei de recollida porta a porta ho recollirà a la porta de cada habitatge a partir de les 22 h.


Tot i ser considerats rebuig, els bolquers i compreses segueixen el mateix calendari que la brossa orgànica. Per tal que es faci efectiva la seva recollida, aquests residus s'han de deixar dins una bossa identificada amb un adhesiu específic, que es pot adquirir a l'Ajuntament, al costat del cubell amb l'orgànica.


Les àrees d'emergència del c. Nou, c. Joan Maragall, pg. Carrerada i Camí Reial (carrer de Dalt) només es poden utilitzar, de forma excepcional, en cas de no poder adaptar-se a l’horari o calendari del servei de recollida porta a porta i, en cap cas, es permet llençar tota la brossa barrejada, ja que és obligatori realitzar la recollida selectiva. Els residus d'envasos, paper i cartó i el vidre s'han de dipositar dins els contenidors corresponents de la via pública, aprofitant la seva capacitat.


Per a la gestió d'altres residus que es puguin generar, es pot fer ús de la Deixalleria Municipal. A partir de la cinquena visita a la Deixalleria, podreu gaudir d'una reducció en la taxa de residus, que pot arribar a ser d'un 20%.


També teniu disponible el servei de recollida a domicili de residus voluminosos i de restes vegetals. Cal sol·licitar aquests serveis trucant al 93 864 37 89. Les restes vegetals es recullen mitjançant una saca que podeu anar a buscar a la Deixalleria Municipal si teniu la Targeta de Serveis Municipals, la qual podeu adquirir a l'Ajuntament de forma gratuïta.

La vostra col·laboració és imprescindible perquè tots i totes puguem gaudir de l'espai públic del nostre poble, a més de contribuir a mitigar el canvi climàtic. L'incivisme de pocs pot causar molèsties al conjunt de la ciutadania i afecta de forma directa a la imatge del municipi.


Imatges relacionades

  • Campanya policial contra l'incivisme en la recollida selectiva

    Campanya policial contra l'incivisme en la recollida selectiva

Enllaços relacionats