Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol

S’obre un concurs per triar el nou nom de la Deixalleria Municipal i el dibuix per il·lustrar materials publicitaris

11 de juny de 2018Les propostes es podran entregar fins al 14 de juny, a les 24 h.

 

El nom guanyador sortirà d’una votació popular, oberta a tota la ciutadania

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa avui, 1 de juny, el concurs per triar el nou nom de la Deixalleria Municipal i els dibuixos que il·lustraran material informatiu i publicitari de la instal·lació. Fins al 14 de juny, a les 24 h, es poden presentar les propostes, una per participant i modalitat, presencialment a l’edifici de Serveis Tècnics de l’Ajuntament (c. Camí Reial, 149) i a la Deixalleria Municipal (c. Sta. Margarida de Boada vell, SN) o, a l’adreça electrònica mediambient@palauplegamans.cat.

 

Hi ha dues modalitats de concurs:

 

 • Nom

Concurs per a tots els públics.

El 15 de juny, a les 9.30 h, es faran públics els dos noms finalistes triats pel jurat. En aquell moment, s’obrirà una votació popular a través de les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook i Twitter). Tothom podrà votar el nom que més li agradi fins al dissabte 16 de juny. També es podrà votar presencialment diumenge 17 de juny en un punt de votació que s’instal·larà a la Deixalleria.

 

 • Dibuix

Concurs infantil amb dues categories: infants nascuts a partir del 2011 (A) i infants nascuts entre 2004 i 2010 (B).

La temàtica del dibuix ha de ser la Deixalleria de Palau-solità i Plegamans i també la reutilització de residus o el respecte pel medi ambient, en general. Els dibuixos guanyadors, seleccionats pel jurat, es publicaran al fulletó informatiu sobre l’espai de reutilització de la Deixalleria.  

 

 

L’escrutini de la votació popular per escollir el nou nom de l’equipament, així com els dibuixos guanyadors, es faran públics el dia 17 de juny, a les 12 h, a la Deixalleria. Serà un matí amb activitats familiars relacionades amb el reciclatge i la reutilització i l’entrega de premis a les persones guanyadores del concurs: un lot de productes de l’espai de reparació i reutilització i un val regal d’experiències. A les 10 h, hi haurà un taller de construcció amb palets reciclats (inscripcions al 93 864 80 56 o a mediambient@palauplegamans.cat) i després un aperitiu fet amb una cuina solar.

 

La Deixalleria, molt més que residus

 

L’objectiu del concurs és canviar la concepció preconcebuda que es pot tenir de la instal·lació i eliminar les connotacions negatives que pot provocar la paraula “deixalleria”, relacionada únicament amb els residus.

 

Actualment, l’equipament ofereix altres serveis. És el cas de l’espai de reutilització, que allarga la vida útil dels objectes, mitjançant la seva reparació o restauració. Gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya, des de fa uns mesos, l’espai compta amb un operari de dimarts a dissabte, de 9.30 a 14 h i de 16 a 18 h. A més divendres i dissabte de 16 h a 18 h la Deixalleria posa a l’abast de tothom un espai amb els estris necessaris i l’assessorament d’un expert per restaurar o reparar objectes. A més, aquest espai també actua com un punt d’intercanvi, ja que la ciutadania pot portar els objectes que ja no utilitzi i que puguin ser d’utilitat per a altres persones.

 

Aquests serveis s’ofereixen de forma gratuïta. Només cal adquirir, sense cost, la Targeta de Serveis Municipals (TSM) per utilitzar l’espai o deixar/recollir objectes.


Imatges relacionades

 • Entrada a la Deixalleria de Palau-solità i Plegamans

  Entrada a la Deixalleria de Palau-solità i Plegamans

 • Cartell Concurs nom i dibuix de la deixalleria

  Cartell Concurs nom i dibuix de la deixalleria

 • Cartell Taller de palets

  Cartell Taller de palets