Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

Nova campanya de foment del reciclatge del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

14 de novembre de 2018Les jugadores del HC Palau, Teia Moner, Francesca Casajoana i Eloi Cordomí seran els influencers palauencs de la campanya

 

El dia 24 de novembre, el Consorci organitza el Festival de pintura i art urbà al Mercat Setmanal

 

Dilluns, 12 de novembre, es va presentar, al Parc Audiovisual de Catalunya, la nova campanya del foment del reciclatge del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i els municipis de la comarca. L’Alcaldessa, Teresa Padrós, així com la regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, i personal tècnic de l’Ajuntament hi van assistir. Durant la presentació, Ricard Torralba, president del Consorci, va destacar les bones xifres de reciclatge a Palau-solità i Plegamans (75%), juntament amb altres dos municipis vallesans que també utilitzen el servei de recollida porta a porta, Matadepera i Vacarisses, i va recordar que fa anys que el nostre municipi va superar l’objectiu fixat pel 2020 pel Pla de Gestió dels Residus i Recursos del Vallès Occidental (PREVOC): que la recollida selectiva arribi al 60% respecte del total de residus.

 

Entre el públic hi havia algunes de les jugadores de l’Hoquei Club Palau i l’artista Teia Moner, que faran d’influencers i referents locals per tal d’estendre el missatge de la campanya. Eloi Cordomí, que va fer una intervenció en vídeo durant l’acte, i Francesca Casajoana també seran protagonistes palauencs de la campanya.

 

L’objectiu de la campanya, que té com a lema “Excuses o separes? I tu de quin equip ets?”, és conscienciar la ciutadania sobre la importància del reciclatge, centrant-se en les fraccions següents: matèria orgànica, oli, envasos, paper  i cartró, vidre i malbaratament alimentari.

 

La campanya busca la proximitat amb els veïns i veïnes i és per això que s’organitzaran diferents accions de carrer als municipis de la comarca. El 24 de novembre, el Consorci organitzarà el Festival de pintura i art urbà al Mercat Setmanal de Palau-solità i Plegamans, aprofitant la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’un concurs de grafits sobre el reciclatge de la matèria orgànica en què participarà l’alumnat de Batxillerat de l’Institut Ramon Casas i Carbó, amb l’animació musical de DJs locals i un punt informatiu. Al Pati lúdic de Nadal, el Consorci també organitzarà una scape room per a públic familiar.

 

Una altra de les iniciatives de la campanya és el Concurs escolar sobre malbaratament alimentari. Es tracta d’un concurs de vídeo dirigit als centres educatius de la comarca adreçat als grups-classe, els quals han d’explicar a través d’un treball audiovisual què fan a casa i a l’escola per evitar el malbaratament alimentari. Els vídeos es poden presentar fins al 30 de novembre.


Imatges relacionades

 • L'Alcaldessa, regidora i tècnica de l'Ajuntament amb les jugadores del HC Palau i Teia Moner durant la presentació de la campanya

  L'Alcaldessa, regidora i tècnica de l'Ajuntament amb les jugadores del HC Palau i Teia Moner durant la presentació de la campanya

 • Acte de presentació de la campanya

  Acte de presentació de la campanya

 • Jugadores del HC Palau durant la presentació de la campanya

  Jugadores del HC Palau durant la presentació de la campanya

 • Presentació de la campanya

  Presentació de la campanya

 • Intervenció d'Eloi Cordomí durant la presentació de la campanya

  Intervenció d'Eloi Cordomí durant la presentació de la campanya

 • Cartell de la campanya "Excuses o separes?"

  Cartell de la campanya "Excuses o separes?"