Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Millora la qualitat dels residus orgànics recollits a Palau-solità i Plegamans

6 de juny de 2019Les dades de la caracterització de la fracció orgànica al municipi han millorat, amb només un 8,94% de residus impropis durant el primer trimestre, ja que la mitjana del 2018 ha estat de 13,38%.

 

D’una mostra de 254 kg de residus orgànics agafada de la caracterització del passat mes d’abril, van trobar 25,44 kg de residus no orgànics (impropis), i d’aquests, els residus més significatius van ser el tèxtil sanitari (bolquers) amb 6,28 kg. Per això, cal insistir en separar els bolquers i altres residus tèxtils sanitaris en una bossa a part de l’orgànica i identificada, com a bolquers.

 

Les tones generades durant els primers cinc mesos de l’any i juntament amb l’última caracterització de la FORM (fracció orgànica dels residus municipals), demostren que la campanya del cubell amb xip ha tingut resultats positius.

 

Pel que fa a les xifres, de gener a maig de 2019 s’han recollit un total de 717,48 tones de residus orgànics. Aquestes xifres han estat superiors a la quantitat generada durant els mateixos primers cinc mesos del 2018, quan es van recollir 703,17 tones.

 

En aquests resultats de caracterització s’indiquen també la presència de d’algunes bosses compostables, cosa que en anteriors caracteritzacions sortia sense presència de bosses compostables. L’ús de bosses compostables implica una reducció del percentatge d’impropis a l’orgànica i obtenir un compost de més qualitat.

 

Aquests resultats estan relacionats directament amb el balanç econòmic de la gestió dels residus municipals. D’aquesta manera ajuda  que la factura del mes de maig que es paga des de l’Ajuntament per entrar aquests residus a la planta de biometanització es vegi reduïda, passant de pagar 94,05 €/Tn a 74,38 €/Tn.

 

Aquestes dades posen de manifest la implicació dels veïns i les veïnes i dels establiments comercials del poble amb el medi ambient i la cura de l’entorn. Des del consistori, es vol felicitar a tota la ciutadania per la gran feina i a animar a continuar la tasca de reciclatge selectiu i a utilitzar les bosses compostables per l’orgànica.


Imatges relacionades

  • Cubell amb xip

    Cubell amb xip