Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

S’eliminen tres àrees d’emergència de residus de Palau-solità i Plegamans

29 de novembre de 2019De cara al 2021 hi ha la previsió d’eliminar, a més, la resta de contenidors de tot el municipi per una recollida porta a porta de 5 fraccions

 

El pròxim 30 de novembre es retiraran els contenidors per als residus orgànics i el rebuig de tres àrees d’emergència de recollida de residus de Palau-solità i Plegamans. El motiu principal de la seva retirada és la utilització incorrecta d’aquestes àrees, sobretot perquè s’hi ha llençat tot tipus de residus. D’aquesta manera es pretén millorar l’índex de recollida selectiva, reduir costos i millorar la imatge d’aquests espais de la vila. Així ho ha explicat avui el regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental Jordi Plaza en una roda de premsa.

 

Les tres àrees d’emergència que s’eliminen, són les del Passeig de la Carrerada (al costat de l’Espai Jove l’Escorxador), la del carrer Maria Aurèlia Capmany i la del Camí Reial de Can Puig-Oriol. Es van instal·lar en el seu dia per donar resposta als ciutadans que, per motius de feina, horari o situacions excepcionals, no podien utilitzar el servei de recollida porta a porta dins l’horari habitual. “Amb el pas del temps s’ha evidenciat un ús incorrecte de l’espai i s’han convertit en un punt de brutícia important, un abocador descontrolat de tot tipus de deixalles”, explicava Plaza referent als motius pels quals es retiren aquestes àrees d’emergència.  

 

A banda, s’han fet servir també per algunes empreses que hi aboquen grans quantitats de residus, quan aquestes àrees són d’ús exclusiu dels particulars. I per dipositar-hi restes vegetals i residus voluminosos, que s’han de portar a la deixalleria.

 

Tot i la retirada d’aquestes tres àrees, encara queden operatives dues àrees d’emergència més; la del carrer Nou de Can Riera i una davant de la Deixalleria municipal.  Poden fer ús de les àrees d’emergència restants, les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l’horari establert del porta a porta, que és de 20.00 a 22.00 hores, aquells que hagin generat, en un moment puntual una gran quantitat de residus o la ciutadania de segona residència.

 

Des de l’Ajuntament es vol recordar que es tracta d’uns punts on, a més dels contenidors pel vidre, paper i envasos, trobem contenidors per a l’orgànica i la resta, els quals estan pensats per dipositar-hi aquests residus, en moments puntuals, ja que la seva forma habitual de recollida és mitjançant el sistema porta a porta.

 

El nou contracte de recollida, neteja viària i deixalleria que s'iniciarà el 2020 comportarà també una millora. Hi ha la previsió d'adquirir dos tricicles elèctrics pel servei de neteja viària que també augmentarà el personal, igual que a la deixalleria. 

 

Nou servei de recollida porta a porta pel 2021

 

Per altra banda i de cara a l’any 2021 hi ha la previsió d’eliminar de tot el municipi també els contenidors de vidre, paper i envasos. Arran d’una observació en dades de 2015 a 2018 s’ha vist reflectit un augment de tones de recollida de la fracció de la resta i la intenció des del govern és el pròxim 2021 treballar en un nou model de recollida selectiva a Palau-solità i Plegamans de recollida port a porta de 5 fraccions. Les àrees d’emergència seran tancades i videovigilades, “per tal que se’n faci un bon ús i només s’utilitzi en cas d’una autèntica emergència”, subratllava Plaza.

 

Alhora també es preveu que hi hagi un camió amb recollida bicompartimental, que podrà fer la recollida de dues fraccions a la vegada, a excepció de la recollida del vidre que utilitza una caixa diferent, més resistent per tal que no es faci malbé amb el vidre trencat.

 

L’any que ve s’ha de dissenyar el projecte i s’espera que el 2021 ja pugui entrar en funcionament.


Imatges relacionades

 • Cartell retirada àrees d'emergència.

  Cartell retirada àrees d'emergència.

 • Una de les àrees d'emergència.

  Una de les àrees d'emergència.

 • El regidor Jordi Plaza fent la roda de premsa de la retirada de les àrees d'emergència.

  El regidor Jordi Plaza fent la roda de premsa de la retirada de les àrees d'emergència.

 • Els contenidors que es retiraran de les àrees d'emergència.

  Els contenidors que es retiraran de les àrees d'emergència.