Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Tot el que has de saber si t’has de moure per la nova Zona de Baixes Emissions de Barcelona

18 de desembre de 2019A partir de l’1 de gener entra en funcionament la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i no es podrà entrar amb els vehicles més contaminants que no disposen d’etiqueta ambiental de la DGT en els dies laborals entre les 7:00 h i 20:00 h. La ZBE és una àrea de km2 que inclou Barcelona i municipis circumdants a les rondes, això pot afectar a la mobilitat d’aquelles persones de Palau-solità i Plegamans que s’hi desplacen habitualment o esporàdicament.

 

Si desconeixes quina etiqueta ambiental té el seu vehicle, pots consultar-ho fàcilment en aquest enllaç. La prohibició no afecta el pas per la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt als vehicles sense etiqueta ambiental, és a dir, que es pot anar des del nostre municipi fins a l’aeroport per la Ronda de Dalt.

 

Per tal d’accedir des de Palau-solità i Plegamans a la ZBE en transport públic, es pot fer ús de busos o bé combinant el bus amb les línies de rodalies R3 a Santa Perpètua de Mogoda o R2 a la Llagosta.

 

L’exposició a la contaminació atmosfèrica, generada en part important pel transport, és un problema de salut greu que agafa, no només la ZBE, sinó també a Palau-solità i Plegamans. Per aquest motiu recomanem a la gent canviar d’hàbits i moure’s en la mesura del possible amb mitjans menys contaminants en el dia a dia, especialment dins del municipi on anar en bicicleta o anar a peu és fàcil i alhora saludable.


Imatges relacionades

  • Mapa Zona de Baixes emissions.

    Mapa Zona de Baixes emissions.