Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

“Un Planeta plastificat”, l’exposició del Pati Lúdic

2 de gener de 2020Instal·lada al Pavelló Maria Víctor es va poder fer una visita en realitat virtual al Centre de Tractament de Residus de la comarca

 

Els dies 27, 28 i 29 de desembre dins del Pati Lúdic que va tenir lloc a Palau-solità i Plegamans es va instal·lar també l’exposició “Un Planeta plastificat”, gràcies a la col·laboració del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

 

Aprofitant la presència d’aquesta exposició, el president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López, va visitar Palau-solità i Plegamans on va ser rebut per l’alcalde, Oriol Lozano, i el regidor de Medi Natural, Gestió Ambiental i Pagesia, Jordi Plaza. Tots tres van poder fer el recorregut per l’exposició i compartir experiències per a millorar en la gestió de residus i reduir l’impacte d’aquests en el medi.

 

L’objectiu d’aquesta activitat, que tenia una durada d’uns 20 minuts, era conscienciar als més petits de la problemàtica dels plàstics d’una manera entretinguda i emprant els nostres sentits. A través de la carpa de l’exposició es va poder conèixer la història d’aquest material, com es produeix, quin ús en fem, com és que aquest acaba en el medi, quins impactes ecològics provoca (com ara els microplàstics i les illes de plàstic dels oceans) i allò més important: alternatives fàcils i còmodes als plàstics d’un sol ús.

 

Guiats per educadors ambientals experts en la matèria i envoltats de plàstics reutilitzats, es va passar per tallers per a posar a prova l’olfacte, cartells explicatius amb imatges de plàstics en la fauna i el medi, una ruleta de les alternatives i finalment una visita en realitat virtual al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental.


Imatges relacionades

  • L'alcalde Oriol Lozano i el regidor de Medi Ambient Jordi Plaza amb el president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López.

    L'alcalde Oriol Lozano i el regidor de Medi Ambient Jordi Plaza amb el president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López.

  • L'alcalde amb el president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López.

    L'alcalde amb el president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López.